Президентът ще връчи третия мандат на "БСП за България"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
18:28 / 17.07.2022
777
Държавният глава Румен Радев ще връчи третия мандат за съставяне на правителство в рамките на 47-ото Народно събрание на парламентарната група на "БСП за България". Това съобщиха от пресцентъра на Президентството. 

"На 18 юли, понеделник, в 17.00 часа на "Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев ще връчи мандат за посочване на кандидат за министър-председател на парламентарната група на "БСП за България“, става ясно от официалното съобщение. 

В петък държавният глава проведе консултации с всички парламентарно представени партии. Целта на Румен Радев беше да чуе как политиците виждат изход от създалата се криза, има ли възможности за коалиционни разговори и търсене на мнозинство в рамките на този парламент. На база на консултациите, Радев реши на кого да връчи третия мандат. 

Консултациите приключиха със сигнали за възможна реконструкция на четворната коалиция и плаха надежда за ново правителство.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).