При спецоперация хванаха измамници, единият варненец

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:49 / 05.03.2019
2016
Трима мъже са установени за извършена телефонна измама след операция, проведена на 27 и 28 февруари от служители на Главната дирекция "Национална полиция“, ОДМВР-Велико Търново и ОДМВР-Варна.

Първоначално е установен 64-годишен от гр. Варна, криминално проявен и осъждан, който е взел 3 700 лева от телефонна измама, извършена спрямо 81-годишна жена от Варна. След това са установени фактическите извършители – двама мъже на 41 години, криминално проявен и многократно осъждан и на 30 години, криминално проявен, и двамата от Горна Оряховица. След установяването им двамата са задържани след влизането им в Р. България от Румъния.

На тримата мъже са повдигнати обвинения. 41-годишният мъж е задържан под стража, на 30-годишният е наложена мярка за неотклонение "домашен арест", а 64-годишният е освободен срещу подписка.

Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура във Варна. Установява се съпричастността им и към други телефонни измами, извършени на територията на страната.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Удрят по джоба на шофьорите с драстично увеличение на годишните т...
Поредна фишинг измама: Хакерите са все по-изобретателни, как да с...
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Проф. Костадин Ангелов към ПП: Питайте си вашите хора, защо подпи...
БАБХ: Най-честото нарушение в магазините преди Великден е неясен ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).