Природозащитник №1 у нас: По-приятно ми е да плажувам в Гърция - не ме гледат като ходещо портмоне и не получавам киселини след хранене

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (7)
09:22 / 11.07.2023
8435
Тома Белев е природозащитник и бивш зам.-министър на околната среда и водите в правителството на Кирил Петков. В своя публикация в социалните мрежи той сподели защо предпочита да ходи на плаж в Гърция, отколкото в България. 

Няма да кажа, че в Гърция е по-евтино да почиваш. Вярно е, но за случаи че купуваш от дискаунтърите и готвиш в квартирата. У нас може да намериш и по-евтини квартири, и по-евтини заведения. В Турция пък ще намериш и по-евтини условия от България.

Ще споделя само, че ми е по-приятно да плажувам в Гърция. Защото, мога да съм сам на цял плаж, до който има транспортен достъп. Защото, има десетки плажове в рамките на 30 минути около мястото за спане, за плажуването на които никой не плаща и цент. Защото, на 80% от плажовете на които съм бил през последните десет години няма сгради и бетон. А в останалите - сградите са ниски като маслиновите дървета. А аз обичам да сменям по два плажа на ден и рядко повтарям места за почивка и плажове.

Защото, повечето от заетите в туризма по бреговете на Гърция не ме гледат като ходещо портмоне. Защото, никога не съм получавал киселини след хранене в заведение, нито ме е боляла главата след чаша вино. Да, и у нас ги има подобни заведения, но трябва да ги улучиш.

Защото, има къмпинги за всеки джоб, при това много.

Защото, гостоприемството и усмивката са стандарт при обслужването. Защото, е много спокойно да почиваш там. Това ми се е случвало на българските планини, но не и по родното море.

Не агитирам никой да летува в Гърция, защото колкото повече родни туристи има, толкова повече трябва да ходя на юг. Просто споделям какво е важно за мен с оглед утрешната (бр. - днешната) дискусия в народното събрание за къмпирането.

Може ли българското Черноморско крайбрежие да е така - може, стига да го искат туристите и стига да се озаптят строителството и плажните концесии. Не е малко, не е лесно, но все още имаме шанс за нормален туризъм.

Виж коментарите (7)

Още по темата (1241):
05.02.2024 Колко ще поскъпне сянката на плажа това лято?
30.11.2023 Кои туристически дестинации у нас са предпочетени от европейските туристи
23.11.2023 Гърците поставиха рекорд
21.10.2023 Лятото май няма намерение да си тръгне, плажът на Бургас се напълни
14.10.2023 Кадрите не са от Египет, а от нашето Черноморие: 14 октомври, 14:40
часа
11.10.2023 Късметлия намери часовник за 300 000 лева на централния плаж на Слънчев
бряг
Още новини от Национални новини:
Откриха тяло на мъж край Казанлък
Интензивен трафик на някои от граничните ни пунктове!
Катастрофа на АМ "Тракия", на място има линейка
Брутално задръстване на Маказа
Последният български цар днес става на 87
Празник е! Честваме чудотворец, помогнал на хиляди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).