Продават на търг една от първите частни болници у нас

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
15:02 / 10.02.2022
1066
На търг се продава една от първите частни болници у нас - МБАЛ "Ескулап“, която се намира в центъра на Пазарджик. Търгът е обявен на сайта на Камарата на ЧСИ, като документи се приемат от днес - 10 февруари до 10 март. На 11 март ще бъде обявяването. Началната цена, от която ще започне наддаването е в размер на 1 950 000 /един милион деветстотин и петдесет хиляди лева/ лева без ДДС. 

Болницата е създадена през 1993 година и е една от първите частни лечебни заведения в България, извършващо диагностика, лечение и консултации, поискани от лекари от други лечебни заведения, клинични изпитвания на лекарства и медицинска апаратура, съгласно действащото в страната законодателство.

Болницата  разполага със съвременна и модерна база, иновативна за времето си на създаване, модерно оборудвани отделения и сектори, които прилагат немски стандарти за изследвания и лечение. Преминала е всички сертификационни и лицензионни режими.

През 2009 година "Ескулап" увеличи двойно площта си (от 2 000 на 4 200 кв.м.). Разширението включваше операционен блок с 4 операционни, болнични легла, интензивен сектор, кабинети за специалисти и за общопрактикуващи лекари, клинична и патохистологична лаборатория. Новото крило е на 6 етажа, като общо в него са инвестирани над 5,5 милиона лева.

Лечебното заведение разполага също и с диагностична апаратура и лаборатории. В него работят специалисти с голям професионален опит.

Мажоритарен собственик на болницата е д-р Кузман Николов, който от дълги години работи в Германия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Проверките за нелоялни практики при организираните туристически п...
Газов мегапроект застрашава Черно море
Бизнесмен: Положението е отчайващо, държавата е абдикирала
"Булгартрансгаз": Финализирана е успешно най-важната обществена п...
Назначиха извънредна проверка по случая с починалото 5-годишно де...
Финансистът и икономист д-р Войнов каза какво трябва да направим ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).