Продължава делото срещу Сидеров за инцидента на летище Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:00 / 13.11.2015
2211
В Софийския градски съд продължава делото срещу лидера на "Атака" - Волен Сидеров, за инцидента на летище Варна от началото на миналата година. Той е подсъдим за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай, съобщава агенция Кросс.

Сидеров, който е пред арест заради друга хулиганска проява - нахлуването в НАТФИЗ, вечерта, преди Деня за размисъл на първия тур на местните избори, не е длъжен да се яви в съдебната зала.

Сидеров ту идва, ту не идва на делото. Когато идва, участва активно в разпитите на свидетелите, пътници от нощния полет София-Варна на 6-ти януари миналата година, използва и присъствието на медиите, за да обясни, защо смята, че този процес е поръчков. Последното заседание на процеса съвпадна с акцията му срещу наркотрафика в денонощния магазин близо до НАТФИЗ, по време на която беше придружаван от Десислав Чуколов, също пред арест. След близо половинчасов монолог тогава, в който нападна МВР, прокуратурата и медиите, лидерът на "Атака" се измори и си тръгна, а защитникът му Явор Нотев поиска отлагане на делото. Съдът не се съгласи, защитниците си тръгнаха, а делото продължи без една от страните. Ще оспорят ли разпитите, направени тогава от екипа на Сидеров, ще стане ясно днес, както и дали той ще се яви, след като е ясно, че до дни ще бъде задържан поне за 72 часа.

Вчера лидерът на "Атака" и заместникът му Десислав Чуколов бяха официално призовани, за да бъдат обвинени за първото им нахлуване в НАТФИЗ. Очаква се в началото на следващата седмица те да се явят в Столичното следствие, от където, според заявеното от главния прокурор, ще бъдат отведени в следствения арест. 


Виж коментарите (1)

Още по темата (35):
20.04.2016 Сидеров се споразумя с прокуратурата и за екшъна на летище Варна
19.01.2016 Сидеров: Всичко, което става с мен, е на базата на показания на
лъжесвидетели
19.01.2016 Съдът гледа делото срещу Сидеров за инцидента на летище Варна
12.10.2015 Цацаров поиска имунитетите на Сидеров и Чуколов
12.10.2015 Цацаров: До края на деня ще реша дали да поискам имунитета на Волен Сидеров
12.10.2015 Съдът гледа делото срещу Волен Сидеров за скандала на летище Варна
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).