Продължава ремонтът на още 12 км от пътя Шумен – Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
17:19 / 12.10.2021
1634
Продължава ремонтът на още 12 км от път I-2 Шумен – Варна, в участъка от с. Зайчино ореше – до с. Ветрино /от 146-ти до 158-ми км/, в област Варна. Той е част от поетапното обновяване на общо 51 км от първокласния път между Зайчево ореше и Варна /от км 146 до км 197/. Досега са ремонтирани около 20 км от първокласния път - между Девня и Варна, а в момента се обновяват още 3 км в чертите на Девня, съобщиха от АПИ.

Целта е да бъдат възстановени технико-експлоатационните характеристики на пътя, носимоспособността на настилката и пътното тяло, с което значително ще се повишат безопасността и комфортът при пътуване по републиканския път. Отсечката ще е с нова асфалтобетонова настилка и подобрено отводняване. Предвидени са нови ограничителни системи /мантинели/, хоризонтална маркировка и пътни знаци.

За изпълнение на ремонтните дейности трафикът ще бъде пренасочен по обходни маршрути и АМ "Хемус“:

Пътуващите за Девня и Нови пазар от Белоградец ще бъдат отклонявани по общински път VAR1100 към пътния възел на АМ "Хемус“ при с. Невша.

В посока от с. Ветрино към Нови пазар автомобилите ще се насочват по път III-208 Ветрино - Провадия към пътен възел "Ветрино“ на АМ "Хемус“.

Движещите се от с. Зайчино ореше, с. Стан и Нови пазар в посока Девня ще използват АМ "Хемус“ през пътен възел "Каспичан“.

Срокът за изпълнение на ремонтните работи е до 6 ноември т. г. Те ще се изпълняват само в светлата част на денонощието. Участъкът е сигнализиран с необходимите пътни знаци и светлинна сигнализация.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Почина депутат от 49-ия парламент
Въоръжете се с търпение: Интензивен остава трафикът на някои от г...
Специалисти от "Мама и аз" в Плевен: Президентът Радев е в дълбок...
Този остров в нашето море очаква много посетители тази година
Ето какво се е случило преди 68 години на днешната дата
Череши в България - до 25 лева, а в Лондон - 377 лева!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).