Продължават проверките в търговските обекти по празниците

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:24 / 02.05.2016
1789
"Проверките по повод Великден и предстоящия Гергьовден са стартирали от 18 април и ще продължат до 8 май. 180 проверки са извършени до момента на територията на столица, в обекти за търговия на дребно", коментира д-р Силвия Каменова - началник сектор "Контрол на храни" в Областната дирекция на Агенцията по храните (БАБХ) в София, предаде БНР.

"Акцентът са агнешко месо, яйца, козунаци и салати. При агнешкото месо, единственото несъответствие, което обаче е основно, неясният произход, без съпроводителни документи и транспортиране в условия, които не позволяват - липса на температура, която е посочена от производителя. По отношение на яйцата - на българския пазар преобладават и българските яйца, и българското агнешко, но се срещат и полски яйца, които се разпространяват основно в големите търговски вериги и се придружават със съответните документи.", заяви д-р Каменова.

"В София има един затворен обект, магазин за хранителни стоки, поради лоша хигиена и дейност, която е нерегламентирана - предлагане на агнешко месо, без да известен неговият произход, имаше и персонал без лична здравна книжка в този обект.", коментира д-р Каменова.

"С новите изменения, които предстоят в Закона за храните, ще бъде регламентирано, ако търговецът размразява дълбоко замразено месо и го предлага на потребителите, трябва да бъде посочен произход, дата на размразяване и да бъде на отделен щанд", каза още д-р Каменова.

"В последно време се наблюдава тенденция към намаляване на нарушенията", заяви председателят на Комисията за защита на потребителите /КЗП/ - Димитър Маргаритов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (68):
21.05.2016 Пловдивският митрополит Николай защити зарята за Великден
04.05.2016 Хванаха десетки да шофират пияни и без книжки във Варненско по Великден
03.05.2016 Хотелиерите по Черноморието доволни от туристопотока по Великден
02.05.2016 Изнасят чудотворната икона от Бачковския манастир
02.05.2016 Започва голямото завръщане след почивните дни по Великден
02.05.2016 Разтурни понеделник е!
Още новини от Национални новини:
Призовават като обвиняем собственикът на оръжието, с което синът ...
Сестрата на убития Пейо: Брат ми си отиде за истината, така че ни...
Не слагайте подписа си под нов трудов договор, който не включва т...
Лекар: Съвременната ваксина срещу коклюш е нетрайна, затова има б...
Продължават проверките за нелоялни практики при организираните ту...
За първи път у нас бе отслужен молебен за православния здравен сл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).