Проф. Христов: БСП достойно защитаваха исканията на хората в парламента

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
18:57 / 25.05.2021
1230
“Корнелия Нинова покани “Движението на непартийните кандидати" да се присъединим към широката лява коалиция.Събират ни общи принципи и идеи. Програмата на БСП се припокрива почти изцяло с нашата платформа. Давам само няколко примера: преизчисление на пенсиите, увеличение на заплатите и прогресивно подоходно облагане, болниците да не бъдат търговски дружества."

Това заяви пред БНР проф. Минчо Христов от “Движение на непартийните кандидати".

Като друга причина за голямата лява коалиция Христов изтъкна случилото се  в предишния парламент - когато никой не говореше с никого. Той бе категоричен, че ако и на следващите избори това се повтори, то няма да доведе до нищо добро за страната.

“Смисълът на политиката е как животът на хората да стане по-добър.  Ние искаме тези идеи да станат реалност и не виждаме друг потенциален партньор освен БСП.", бе категоричен Минчо Христов.

Като пример за контраст на ценностите на лявата коалиция и другите партии, проф. Христов даде пример с “Има такъв народ", които направиха всичко възможно да не допуснат преизчисление на пенсиите и в крайна сметка го бламираха: “Това е изключително грозно спрямо възрастните хора."

“От “Демократична България" казаха, че няма пари за пенсии. Има пари, но те потъват. Миналата седмица стана ясно, че са опростени 10 млрд. лв. на една шепа кухи фирми, свързани с властта.

Отделно се крадат 6-7 млрд. лв на година от обществените поръчки и 2-3 млрд. лв от Здравната каса. Ние искаме да спрем това.",  бе категоричен Минчо Христов.

“Трябва да направим така, че всички тези порочни практики да спрат. БСП достойно защитаваха позициите на хората в парламента.", завърши проф. Христов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3350):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).