Проф. Павлов: Дадохме отпор на хибридната война, която се водеше у нас от петата колона на Руската федерация в България

Автор: Йоланда Пелова
Коментари (4)
19:23 / 06.07.2023
949
Визитата на Зеленски у нас е изключително позитивен сигнал, че България твърдо стои зад евроатлантическата си ориентация, която е доминираща в българското общество и че по този начин, макар и по-особен, се дава отпор на хибридната война, която се водеше в България от петата колона на Руската федерация в България. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" историкът проф. Пламен Павлов по повод визитата на президентът на Украйна Володимир Зеленски в България.

"Такава пета колона има, включително в парламента, представена от повече от една политическа партия. Може би някои искат да поканят президента на Русия или на Северна Корея. Това нека да тежи на тяхната собствена съвест", отбеляза историкът по повод разнопосочните реакции в парламента за идването на Зеленски у нас.

По думите на проф. Павлов това е правилният път: "И той, за съжаление, е закъснял, тъй като по принцип ние с Украйна и с украинците, да не говорим за нашите българи в Украйна, които са една от най-големите ни исторически общности, имаме много общи черти и много общи неща в историята. Всичко, което се приписа на освободителката Русия, в немалка степен се дължи и на украинците в нея. Включително на Шипка - основната войнишка маса са българи и украинци и това се знае от всички. Още повече че не бива да се продължават тези спекулации между Руската империя някога и днешната Путинска Русия – Четвъртият райх на съвременния свят, добави професорът.

Според него е крайно време да се даде някакъв достоен урок и на Руското посолство: "Нека да припомним, че посланик Митрофанова, Нейно превъзходителство, е човек от партията на Жириновски, така че ние виждаме една политика в стил на покойния Жириновски, която в никакъв случай не е в интерес на приятелските отношения между България и Русия. Посланик Митрофанова според мен трябва да бъде обявена за персона нон грата. Мисля, че тя мина всякакви граници. И не само тя. Изгонването на тази група руски дипломати, за които и досега се леят крокодилски сълзи, особено от БСП и от "Възраждане“, ами то беше закъсняло, то даже трябваше много по-рано да се случи. Да не говорим, че то не отговаряше на никакви нормални пропорции", коментира още Пламен Павлов.

Виж коментарите (4)

Още по темата (4524):
04.05.2024 Русия обяви за издирване и Петро Порошенко
04.05.2024 Русия обяви за издирване украинския президент Володимир Зеленски
29.04.2024 Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войната в
Украйна
01.04.2024 Експлозия в Екатеринбург: Избухнал е пожар в цех на предприятието "Уралмашзавод"
21.03.2024 Доц. Искрен Иванов за България в НАТО и ЕС: Сякаш политиците не са наясно какво да правят с бъдещето ни
20.03.2024 ЕК отпусна първите 4,5 млрд. евро по механизма за Украйна
Още новини от Национални новини:
Искат извънредно заседание на парламента заради пенсиите 
Атанас Радев: В кампанията най-жестоко ще е обвинението в корупци...
Виолета Коритарова: "Хемус" не е готова, защото през тези три год...
Кунчев: Децата, родени от имунизирани майки, са напълно защитени ...
Министър Милошев: Очакванията ми за летния сезон са много добри
Вижте мястото, на което детето на Божанков е простреляло друго де...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).