Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Прокуратурата иска по-сурово наказание за фалшификатора от Силистра
Автор: Пламена Николова 16:32 / 24.03.2017Коментари (0)1015
©
Районната прокуратура ще внесе протест в Силистренския окръжен съд срещу определението на първата съдебна инстанция, с която бе наложена мярка за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 3000 лева на 55-годишния Иво Д. 

Той е обвиняем за държане и укриване на предмети, материали или оръдия, за които знае или предполага, че са предназначени или че са послужили за съставяне или преправяне на документи за регистрация на автомобили - престъпление по член 308, ал. 7, във връзка с ал. 2 от Наказателния кодекс. Силистренецът беше задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия делото прокурор в Районната прокуратура в Силистра до внасяне на искането за вземане на постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража" в Районния съд в Силистра. 

Като извършител на престъплението по член 308, ал. 7, във връзка с ал. 2 от НК той беше установен по време на специализирана полицейска операция на ГД "Национална полиция" под ръководството на прокуратурата, проведена на 22 март 2017 г. на територията на Силистра, Варна, Димитровград и Русе.

От имотите на обвиняемия бяха иззети компютърни конфигурации, дискове, бланки за регистрация на МПС, печати с името на нотариус, скенер, ламинатор, стикери за застраховка "Гражданска отговорност", снимки на мъже за издаване на неистински българскисвидетелства за регистрация на МПС, както и четири автомобила от висок клас, микробус, четири мотоциклета и АТВ с манипулирани идентификационни номера на рамите. Установени са други десет моторни превозни средства с неистински документи за регистрация, както и голям брой неистински документи - стикери с идентификационни номера на автомобили, договори за покупко-продажба на МПС, застрахователни полици, пълномощни за управление на МПС, регистрационни табели и други. 

Образуваното досъдебно производство установява съпричастността и на други петима участници в престъпната схема за нелегален внос на автомобили и изготвяне на неистински документи. На претърсените адреси, обитавани от заподозрените като негови съучастници, са открити и иззети скъпи автомобили от висок клас, мотоциклети, фалшиви документи, както и специализирана техника за изготвянето им. Намерен е и автомобил "Рейндж Ровър спорт", който е обект на посегателство от територията на София.

Иво Д. е вече е осъждан като ръководител на организирана престъпна група за изготвяне на неистински официални документи за регистрация на МПС и е изтърпял ефективна присъда за това престъпление. 

Съдебното заседание по протеста на Районната прокуратура в Силистра е насрочено за разглеждане в Силистренския окръжен съд на 29 март 2017 г. от 15 часа.

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1607) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: