Прокуратурата протестира текстове в наредбите за управление на общинските пътища в Шуменско

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:39 / 21.03.2017
1099
Окръжната прокуратура в Шумен протестира текстове в наредбите за управление на общинските пътища, приети от общинските съвети в Смядово, Върбица, Каспичан, Велики Преслав и Никола Козлево. Наредбите определят реда и условията за придобиване в собственост, управление, ползване, изграждане,ремонт, поддръжка и финансиране на пътищата от общинската пътна мрежа. 

В приетите местни наредби съществуват текстове, които противоречат на разпоредбите на актове от по-висока степен, каквито са Законът за пътищата и Наредбата на Министерския съвет за специалното ползване на пътищата.

Прокурорите атакуват текстове, свързани със срока на валидност на разрешенията за специално ползване на пътя чрез изграждане на рекламни съоръжения, крайпътни заведения и пътни връзки с тях.

В хода на проверките, разпоредени от Върховната административна прокуратура, са установени незаконосъобразни разпоредби в общинските наредби, които се отнасят до отстоянието от пътя до рекламни съоръжения, както и в специалните минимуми и максимуми на предвидените санкциив актове от по-висока степен.

Петте протеста са подадени чрез общинските съвети до Административния съд в Шумен.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
В комисия: "Алтернативният данък" за гъбарите да отпадне, а нулев...
Експерт: Ако не се вземат мерки, след 100 г. България изчезва
Казаха какво е състоянието на простреляното в главата 2-годишно д...
Само днес можете да си платите местните данъци и такси и да получ...
Протест пред НС: Не убивайте сектора с гъбите!
Икономист за Закона за хазарта: Случва се нещо много странно. Тов...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).