Прокуратурата с първа официална информация за мелето в Пловдив

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:46 / 13.05.2020
1076
Районна прокуратура наблюдава досъдебно производство за това, че днес в Пловдив са причинени по непредпазливост значителни имуществени вреди на пет леки автомобила – престъпление по чл. 343 ал.1 във вр. чл. 342 ал.1 от Наказателния кодекс.

Към 4,25 часа, е бил подаден сигнал на тел. 112, че в "Тракия“ е възникнало пътнотранспортно произшествие, при което са ударени последователно пет леки автомобила – "Пежо“, "Опел Вектра“, "Ауди А3“, "Опел Вектра“ и "Опел Мерива“, паркирани на обособено място до жилищен блок. На местопроизшествието са пристигнали полицейски екипи.

Установено е, че колите са ударени от лек автомобил "Рено Меган“, управляван от Г.Г., на 21 г. По първоначални данни, водачът се движел през участъка с несъобразена скорост, изгубил управление и блъснал леките автомобили, като ги деформирал в предна и задна част.

На Г.Г. е взета проба за алкохол с техническо средство "Алкотест Дрегер“, което отчело 0,96 промила алкохол в издишания въздух. Водачът е откаран в болница с травми по лицето, като ще остане там за лечение. В автомобила е пътувал и друг мъж, който също е бил откаран за преглед в болницата.

По досъдебното производство се извършват процесуално-следствени действия, като към момента няма привлечено към наказателна отговорност лице и се установяват причините за произшествието. На Г.Г. е взета проба и за употреба на наркотични вещества. Резултатите ще бъдат готови до няколко дни.

Мястото на инцидента беше посетено днес сутринта от районния прокурор на гр. Пловдив – Чавдар Грошев. Разследването по случая продължава. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
14.05.2020 Пенсионирана учителка се разплака след бруталното меле, добри хора я усмихнаха отново
13.05.2020 Лъснаха 5 стари нарушения на пияния младеж, помлял 5 коли в Пловдив
13.05.2020 Коли, отрязани с нож отзад? Не! Това остана след изпълнението на пияното шофьорче в Пловдив
13.05.2020 Пиян водач удари 5 паркирани автомобила в Пловдив, гледката е нереална!
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).