Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Прокуратурата в Разград е образувала досъдебно производство срещу шофьора, причинил катастрофата на пътя Русе-Цар Калоян
Автор: Екип Varna24.bg 12:58 / 04.10.2022Коментари (0)689
©
Окръжна прокуратура - Разград ръководи досъдебно производство във връзка с тежко пътно-транспортно произшествие, довело до смъртта на 56-годишен мъж, възникнало на пътя Русе – Разград на 3 октомври 2022 година преди обяд, съобщиха от Апелативна прокуратура Варна.

Водачът причинил катастрофата избягал от местопроизшествието и бил задържан няколко часа по-късно, близо до град Търговище. Установено било че Й.М. управлявал товарен автомобил след употреба на наркотични вещества, каквато била констатацията от направените на място полеви тестове за употреба на алкохол и/или наркотици. Той е привлечен към наказателна отговорност за това престъпление от Районна прокуратура - Търговище. Предстои да бъде привлечен като обвиняем и за тежкия инцидент, който предизвикал, като работното обвинение на Окръжна прокуратура – Разград касае умишленото причиняване на пътния инцидент.

42-годишният мъж ще остане в ареста за срок до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Наблюдаващият случая прокурор иска неговото "задържане под стража“.

Й.М. е добре известен на органите на реда. Той има 30 нарушения на ЗДвП като сред най-леките са управление на МПС без поставен предпазен колан, без задължителна застраховка "Гражданска отговорност“, без винетен стикер. Осъждан е четири пъти, три от които за престъпления против транспорта. Излежал е ефективна присъда от 10 месеца "лишаване от свобода“ за управление на МПС след употреба на наркотични вещества, като към това наказание са прибавени още 10 месеца "лишаване от свобода“, тъй като деянието било извършено в изпитателен срок по предходно осъждане за управление на МПС след употреба на алкохол.

Не са ясни обстоятелствата дали работодателят на 42-годишния мъж, който е професионален шофьор, е бил информиран за множеството му противообществени прояви на пътя.

Пътно-транспортното произшествие, за което ще отговаря Й.М. възникнало в 09:45 часа вчера. При навлизане в дясна крива и вероятно движение с висока скорост мъжът загубил контрол над управлявания от него товарен автомобил – влекач с полуремарке, и задната част на тежкото МПС заело двете ленти за насрещно движение на пътя. Така водачът на лек автомобил, движещ се там, бил поставен в невъзможност да избегне сблъсък. 56-годишният мъж пострадал тежко, като на път за болницата починал.

След случилото се, Й.М. не останал на местопроизшествието, а го напуснал. Успял да стигне до територията на област Търговище, където бил спрян и задържан.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Разград.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: