Протестиращи медици пред МЗ: Хвърля ни се прах в очите, никога няма да получим по-адекватно възнаграждение

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:46 / 27.04.2022
1142
Медици протестират пред Министерството на здравеопазването. Те разпънаха палатков лагер, подкрепени от Национален синдикат "Защита". Недоволството им е заради неизпълненото обещание за вдигане на заплатите в сектора, предаде репортер на Sofia24.bg.

"Подписването на колективен трудов договор не се е случило от всички страни, този договор е невалиден и е с пожелателен характер. Протестираме заради това, че механизмите, предвидени от правителството, са предварително обречени на неуспех. Общо-взето се хвърля прах в очите ни и ние никога няма да получим по-адекватно възнаграждение. Позицията на управителите на болниците е, че лечебните заведения нямат финансите, за да ги подсигурят тези заплати. Донякъде ги разбирам, защото когато тези средства се даваха под формата на бонуси, свързани с ковид - те бяха осигурени от държавата и бюджетите на болниците не бяха натоварени", каза д-р Самуил Кътов от болница ИСУЛ. 

Той бе категоричен, че медиците в момента се борят да не им се намалят възнагражденията, а не да се увеличат.

"Това, което е предвидено, като увеличение всъщност е евкивалента на вкарването на ковид добавките към основната заплата. Нещо, за което протестираме вече година и половина, и което става ясно, че пак няма да се случи", обясни медикът.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
12.05.2022 Пореден протест провежда НС "Защита" в столицата
Още новини от Национални новини:
Ето кои пенсионери останаха без добавка за Великден
ЕС смята, че Русия ще се намеси в българските избори
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
Важно за пътуващите! Интензивен трафик на границата на с Румъния
Ето какво показаха проверките на БНБ за заплатите в банките
Президентът наложи вето върху важен закон, засягащ проекти и инве...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).