Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Проверяват смъртта на водолаз от варненска фирма
Автор: Екип Varna24.bg 11:27 / 09.05.2012Коментари (0)1176
© kozloduy-bg.info
По повод смъртта на водолаза от варненската фирма "Хидроремонт ИГ" Радослав Димитров от Врачанската окръжна прокуратура заявиха, че следствието малко се е забавило заради почивните дни и все още не е назначен наблюдаващ прокурор по случая. Радослав Димитров, който почина в събота при ремонтни дейности в АЕЦ "Козлодуй", е получил масиран инфаркт. Това сочи официалната съдебномедицинска експертиза на 29-годишния водолаз, нает от "Хидроремонт ИГ", съобщи директорът на предприятието Иван Иванов. Той обаче не пожела да коментира технически подробности около трагичния инцидент заради течащото в момента следствие.

Междувременно форумите и в информационните сайтове изобилстват от коментари за това, че инцидентът е предизвикан от немарливост на работниците в централата. Коментаторите категорично не вярват, че той е предизвикан от внезапен инфаркт на Радослав, а по-скоро сърдечният удар е причинен от случващото се на 7 метра под водата в шахтата.

Източник, пожелал анонимност, отбеляза, че водата в съоръжението е била много мътна и вероятно водолазът се е объркал накъде трябва да поеме, още повече че за първи път слиза там. Това беше напълно отречено от Иван Иванов, който подчерта, че в шахтата се е работило за трети пореден ден. Иванов потвърди, че водата е била мътна, което е нормално, но отхвърли и коментарите относно сигурността на водолаза. По думите му, макар в нормативната база да има дупка в това отношение, в неговата компания са въведени правила за работа, заимствани от германската практика, които са доста стриктни. Според специалистите, свързали се с нас, Радослав не е имал насочващо въже, което да го ориентира накъде да поеме, а и теченията са били много силни и са го отнесли. Впоследствие силата им е била намалена от служители на централата, за да влезе втори водолаз.

Според шефа на "Хидроремонт ИГ" това са слухове, пуснати от нелоялни конкуренти. Той добави, че мерките за сигурността на втория водолаз, които са били предприети, са били същите както и за Радослав Димитров. Близките на Димитров ще получат обезщетение, което е предвидено по закон, и в случая е около 50 000 лв. От фирмата са поели разходите за погребението на служителя си.

Според запознати това е вторият случай със смъртен край на служител на варненската фирма в АЕЦ "Козлодуй". Предишният бил преди около 10 години. Иванов опроверга тези твърдения и заяви, че става въпрос за случай във фирма подизпълнител, който се приписвал на "Хидроремонт ИГ". Той обаче не разкри подробности около трагедията.

Източник: в. Народно дело



Още по темата: общо новини по темата: 5
21.08.2012 »
04.07.2012 »
19.06.2012 »
18.05.2012 »
10.05.2012 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Парламентарни избори 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: