Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Над 16 200 души вече търсят истината за смъртта на водолаза в АЕЦ "Козлодуй"
Автор: Екип Varna24.bg 15:05 / 18.05.2012Коментари (0)1317
© kozloduy-bg.info
Над 16 200 души вече търсят истината за смъртта на загиналия в АЕЦ "Козлодуй" водолаз на варненската фирма "Хидроремонт ИГ" Радослав Стойчев. Те са се обединил в групата "Нека разберем истината за Радо". Близките му разпространиха в интернет петиция с искане за информация за трагичната му смърт на 5 май. Отвореното писмо е адресирано до министър-председателя Бойко Борисов, вътрешния министър Цветан Цветанов и социалния министър Тотьо Младенов. Искаме да разберем истината за Ради, заявяват над 1500-те души, които са подписали до момента петицията.

Много от тях са коментирали, че не вярват на масово тиражираната версия за внезапен инфаркт, покосил 29-годишния мъж по време на ремонтни дейности в една от шахтите на АЕЦ "Козлодуй". Масово под отвореното писмо са се подписали съграждани на Ради. Доста по-активни са обаче всички в социалната мрежа Фейсбук. Там хората изявяват предимно съболезнования към семейството на водолаза и заявяват, че ще търсят истината, независимо какви усилия и мъка коства това на всички. Хората отбелязват, че вярват в справедливостта и искат заедно да стигнат до дъното на трагедията, която сполетя техния близък и приятел. Те очакват и настояват всички институции да вземат мерки за разкриване на истинската причина за смъртта на 29-годишния водолаз.

"Мили хора, всеки път, когато отворя страницата на групата, първото, което виждам най-отгоре, са профилните снимки на участниците. Има усмихнати лица, майки, гушнали дечицата си, детенце, подскачащо на надуваем замък, младо момиче, усмихващо се зад ученически чин, дете, возещо се на влакче - най вероятно от някой панаир... и се замислям как този отишъл си без време млад човек никога няма да преживее толкова много хубави неща", пише една от потребителките, присъединила се към каузата за Радослав. Друг участник предлага да се организира и протест в Козлодуй заради бездействието на прокуратурата.

"Още на следващата седмица другият управител на фирмата заедно с новия шеф на АЕЦ "Козлодуй" се е срещнал с родителите на Радослав. Дали сме им цялата информация, с която разполагаме, и те не предявяват никакви претенции към нас", заяви управителят на "Хидроремонт ИГ" Иван Иванов. Той добави, че по случая все още се води следствие и повече ще може да коментира едва след приключването му.

Източник: в. Народно дело




Още по темата: общо новини по темата: 5
21.08.2012 »
04.07.2012 »
19.06.2012 »
10.05.2012 »
09.05.2012 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: