Проверяват социалната работничка, изнудвала приемни семейства

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
16:46 / 10.11.2016
1088
Социалното министерство ще провери всички случаи, по които е работила социалната служителка, обвинена в изнудване от приемна майка. Будинка Ангелова от монтанското село Крива бара твърди, че доскорошната шефка на отдел "Закрила на детето" й е искала пари, за да й даде дете за отглеждане. 

"Трябва да ѝ дадем каквото ѝ е необходимо, за да ми помогне. 300 лв. ми поиска. Дадох ѝ ги, нямах друг шанс, нямах друг избор", разказва Будинка пред Нова телевизия.

След настаняване на две деца в дома на Будинка, социалната служителка Иванка Каменова продължила да й иска пари. След като приемната майка отказала, социалните извели децата от дома й.

Според Иванка Каменова децата са били взети заради съмнение за насилие. "Приемната майка е обжалвала това решение, но действията на Агенцията за социално подпомагане са потвърдени като законосъобразни от Районния съд в Монтана преди няколко седмици.", заяви социалният министър Зорница Русинова. 

От Националната асоциация за приемна грижа заявиха, че даването на пари и изнудването за пари в приемната грижа е категорична форма на злоупотреба и корупция. Оттам припомниха, че професионалните приемни семейства получават заплащане за отглеждането на деца. За едно хлапе сума е 630 лв, а за две - 672 лв, а за три или повече - 714 лв.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Листите за парламентарните избори имат от всичко: Нови лица, добр...
Плевенчани останаха на тъмно след бедствието
Половин България е пазарувала онлайн в последните 6 месеца
Борисов: Петков казваше "Тагарев е нашето знаме", сега го няма в ...
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Потоп удави плевенчани


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).