Пуснаха у дома Манол, премазал мъж с джипа си на автобусна спирка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:34 / 10.02.2020
1068
По искане на Окръжна прокуратура – Сливен бе взета мярка за неотклонение "домашен арест“ спрямо Манол М. Той е обвинен за това, че по непредпазливост е причинил смъртта на 69-годишен мъж. Деянието е извършено на 02.02.2020 г. на бул. "Панайот Хитов“ в Сливен. Обвиняемият е управлявал МПС – джип, превишавайки разрешената за населеното място скорост от 50 км/ч, в резултат на което е изгубил контрол върху превозното средство и блъснал пострадалия, който стоял пред спирка. Престъплението е квалифицирано по чл.343, ал.1, б."в“, предл.1, вр. с чл.342, ал.1 от НК.

Манол М. бе привлечен към наказателна отговорност на 07.02.2020 г. Същият ден бе задържан за срок до 72 часа, с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес в съда бе внесено искане спрямо Манол М. да бъде взета мярка за неотклонение "домашен арест“, искането е съобразено с представените данни за здравословното състояние на обвиняемия, който е диагностициран с сериозен кардиологичен проблем.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Манол М. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, е Манол М. може да се укрие или да извърши ново престъпление. Той се мотивира с факта, че обвиняемото лице има четири предходни осъждания, а последните две от тях са за престъпления по транспорта. Настоящото престъпно деяние е извършено в изпитателния срок на последното осъждане на Манол М., което е от 2017 г. Обвиняемият има и множество нарушения по ЗДвП, за които е санкциониран, а наказанията възлизат на около 3000 лева.

Съдът прие мотивите на прокурора и взе мярка за неотклонение "домашен арест“.

Определението на Окръжен съд – Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Бургас.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
След обществената реакция: Главчев разпореди решението за частнат...
ГЕРБ: Проектът за държавна детската болница е национален приорите...
Над 2 млрд. лева дължим на банките за кредити, които не можем да ...
От мрежата: Колоната е около 12 км, хората пият кафе край пътя
Пеевски: Служебното правителство незабавно да отмени решението си...
"Ние, потребителите": Скандална нелоялна практика на туроператор


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).