Пътят за "Капитан Андреево" е блокиран от противници на "изборния туризъм"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:32 / 21.11.2021
717
Преди минути протестиращи с плакати "Не на изборния туризъм" блокираха движението на пътен възел "Капитан Андреево", информира БНР. Движението от граничния пункт с Турция на влизане в България е затворено. 

Ето и какъв е трафикът на останалите ни гранични пунктове към този час, според информацията на ГД "Гранична полция": 

На границата с Република Сърбия: 

  

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. 

Няма изискване към българските граждани и всички пристигащи от България в Сърбия да представят отрицателен PCR тест на влизане в страната.

На границата с Румъния: 

Трафикът е интензивен на ГКПП "Видин" на изход товарни автомобили.

България е включена в списъка с държави от т.нар. "червена зона“, за пътуващите от която се налага 14-дневна карантина при влизане в Румъния. Не подлежат на карантина транзитно преминаващи лица, ако напуснат Румъния в рамките на 24 часа от влизането си на територията на страната, както и представилите съответните документи. Остава преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските "Кайнарджа" и "Крушари".

На границата с Гърция: 

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. 

По информация на гръцките полицейски власти, всички влизащи в Гърция пътници с PCR или бърз антигенен тест за COVID-19 задължително ще бъдат проверявани чрез допълнителни бързи тестове от гръцки медицински служители.  

Всички влизащи в Гърция пътници трябва да имат предварително попълнен формуляр и получен QR код. Българскитe граждани, пътуващи с леки коли и автобуси, трябва да представят отрицателен  PCR тест, направен не по-рано от 72 часа преди влизането на територията на Гърция, отрицателен бърз антигенен тест, не по-стар от 48 часа /включително и на хартиен носител/ или сертификат за ваксинация срещу Covid-19, направена преди не по-малко от 14 дни. Пътуващите могат да представят и сертификат или положителна диагноза по метода PCR или антиген от 30 до 180 дни от датата на заболяването, посочена в него, който е издаден от оторизиран орган в съответствие с националното законодателство на английски, френски, немски, италиански, испански или руски език. Тези изисквания важат и за деца, навършили 12 години. През ГКПП "Ивайловград“ и ГКПП "Златоград“ гръцките власти не пропускат превозни средства и пешеходци.

На границата с Република Северна Македония: 

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Всички български граждани, влизащи в Република Северна Македония, трябва да представят на границата сертификат за имунизация с две дози ваксина срещу Covid-19, документ за преболедуване на коронавирус или медицинско свидетелство с отрицателен резултат от PCR тест, направен до 72 часа преди влизането. Чуждестранните граждани, преминаващи транзитно, ще могат да направят това в рамките на 5 часа с предварително подписана декларация на влизане, която ще трябва да приложат пред граничния контрол на изход от страната.

Виж коментарите (1)

Още по темата (259):
04.07.2022 29-годишен мъж бе осъден от Районен съд – Варна за купуване на гласове
22.01.2022 Иво Христов: Радев помете остарелите разбирания
22.01.2022 Плевнелиев: Сега Радев може да направи каквото поиска с държавата
22.01.2022 Президентът: В идните години ще бдя, чакат ни още изпитания!
22.01.2022 Радев и Йотова встъпват в длъжност
19.01.2022 Вицепрезидентът Йотова: Имаше моменти, когато се чувствахме като в обсадена крепост
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Започва Страстната седмица: Ето какви са обичаите
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).