Работна група към МТСП прие Концепцията на Закона за социалните услуги

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:40 / 17.07.2018
1718
Работната група към Министерството на труда и социалната политика за подготовка на Закона за социалните услуги одобри с голямо мнозинство проекта на концепция на нормативния акт. Днешното заседание беше председателствано от министъра на труда и социалната политика Бисер Петков. Концепцията беше публикувана на интернет страницата на Министерството на труда и социалната политика www.mlsp.government.bg и на правителствения портал www.strategy.bg  в периода 08.06 - 07.07.2018 г. Концепцията беше широко обсъдена на регионално ниво. Получиха се  много мнения и предложения, които бяха обобщени от работната група.

Концепцията има за цел да изведе основните насоки на бъдещата нормативна промяна в областта на социалните услуги. Съгласно документа новата правна регламентация ще бъде развита в контекста на три основни цели: достъпност на социалните услуги, качество и ефективност на социалните услуги, интегрираност на подкрепата.

Концепцията предлага визията по основните въпроси, които ще бъдат регламентирани в Закона за социалните услуги и подзаконовата уредба към него. Сред тях са същността и основните характеристики на социалните услуги, видовете доставчици, оценката на потребностите от социални услуги, както и въпроси, свързани със създаването,  планирането, предоставянето, финансирането, договарянето/възлагането, контрола и мониторинга на социалните услуги.

Следващата стъпка е изготвянето на текстове на Закона за социалните услуги, чийто проект трябва да бъде финализиран до 15 октомври.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...
По празниците на АМ "Хемус": До 3 май ще е двупосочно движението ...
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).