Работодатели сигнализират за сериозен проблем с ваучерите за храна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (15)
12:28 / 08.04.2022
1004
Българската асоциация за текстил, облекло и кожи – БАТОК, изпрати отворено писмо до г-н Асен Василев, заместник министър-председател по еврофондовете и министър на финансите, и до г-н Георги Гьоков – министър на труда и социалната политика, във връзка със социалната придобивка "Ваучери за храна“.

БАТОК се обърна с предложение към министрите за иницииране на съвместна информационна кампания за разясняване на същността, обхвата, ролята и предимствата на ваучерната схема за предоставяне на храна, битови разходи и културни дейности.

"Като приветстваме увеличения общ размер на средствата за ваучери, както и индивидуалния такъв за 2022 г. , бихме искали да насочим вниманието Ви към проблем, който се повдига от не малка част от нашите членове.

За голяма част от работниците и служителите, средствата които се заделят за ваучери за храна представляват пряка държавна подкрепа за фирмите, изразяваща се според тях в осигуряване на тези разходи от държавата, а не от работодателя. Това води до напрежение между работниците и ръководството на фирмите, което се отразява негативно на социалния климат в българските предприятия.

Като активни страни в този процес - държавата и работодателските организации, е необходимо да работят за повишаване информираността на обществото по отношение на тази важна социална придобивка. Смятаме, че трябва категорично да бъде заявено от страна на правителството, че средствата за закупуване на ваучерите за храна се осигуряват от работодателите, а не от държавата.“, се казва в писмото.

Писмото е подписано от Управителния съвет на БАТОК и от изпълнителния директор – Йордан Беловодски.

Виж коментарите (15)
Още новини от Национални новини:
Главчев: Финансирането за държавната детска болница е осигурено
Габриела Пеева, обвинена за убийството на мъжа си: Не съм извърши...
Внимание! Започват вечерни акции по време на великденските празни...
Мая Манолова: С Ваня Григорова сме в равнопоставено партньорство
Парламентът уважи президентското вето върху по-бързите екооценкит...
Мирослав Попов: Не трябва да се подценяват могъщите, идеологическ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).