Радев: Борисов абдикира от отговорност и предаде хилядите си симпатизанти

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
09:07 / 07.05.2021
1556
Бойко Борисов абдикира от отговорност и предаде хилядите си симпатизанти. Това каза президентът Румен Радев по време на допълнителните консултации за излъчване на председател на ЦИК, предаде "Фокус“.

"Г-жо Атанасова, искам да поздравя специално вас за усилията ви да наложите кандидатурата на Красимир Ципов. Точно така трябва да се бори лидерът на всяка партия. Но за съжаление и вие и хилядите ви симпатизанти бяхте предадени от г-н Борисов, който абдикира от отговорността, под която се огъна. Остава ни някоя от по-малките партии да поеме отговорност и да не се води от тесни партийни сметки, за да избегнем хаоса, който влиза отново от вчера“, заяви президентът.

От своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова посочи, че вчера лично Борисов е оттеглил кандидатурата на Ципов по молба на Ципов.

"Имаше лични нападки към кандидатурата му и персонално към личността му. Считам, че е некоректно да ползвате мен по отношение на твърдения за отговорността. Единствено ГЕРБ-СДС представи не само състав и структура на МС, но и кандидатура за председател на ЦИК. Той обаче ще трябва да работи с Изборен кодекс с противоконституционни текстове“, посочи тя.

Атанасова добави, че предлага Димитър Димитров за зам.-председател на ЦИК.

"Г-жо Атанасова да ви цитирам ли думите, които казах преди два дни? Вие познавате г-н Борисов, а не аз и искам да му благодарите, че доказа, че за него демокрацията не струва и 5 пари, защото той каза, че председателят на ЦИК трябва да е от ГЕРБ, за да има демокрация", каза Тошко Йорданов от "Има такъв народ". 

"Вкарвате ни в лек абсурд, защото доколкото си спомням всички тук се подписаха в един протокол. Искате сега някой от нас да се откаже от зам.-председател, за да излъчи председател, но това няма да стане", каза Йорданов.

Виж коментарите (4)

Още по темата (3350):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).