Радев: Проблемът не е в НСО, а в начина, по който се управлява държавата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (7)
12:24 / 17.09.2020
2518
Не мога да закрия Национална служба "Охрана", това може да стане само със закон. Това каза президентът Румен Радев след посещението си в храм "Света София" по случай празника на града, предаде БГНЕС.

Служителите на Националната служба “Охрана" са действали по указания на стопанката на Народното събрание г-жа Караянчева. Проблемът не е в НСО. Проблемът е в начина, по който се управлява държавата и в производството на нефелни лобистки закони, добави Радев.

“Аз отдавна апелирам да има законодателна промяна, която да изчисти основните задачи, обхватът на действие, подчинеността и контрола върху НСО. И ако има призиви за закриване на НСО, то това може да стане само със закон, защото закон учредява тази служба", обясни той и добави, че парламентът трябва да посочи коя друга структура ще поеме охраната на тези критични обекти от нашата национална сигурност – МС, парламент и президентство.

Попитан дали протестът и гражданското неподчинение ни приближават до предсрочните избори Радев каза, че отдавна са налице всички условия властта да подаде оставка.

“Това, което стана вчера, е радикализация на протеста и това е нормална реакция -когато обществото постави ясно своите искания, но в замяна на това хората и протестиращите биват обиждани, неглижирани, а някои от тях дори и бити. Всяко протакане задълбочава кризата. Явно управляващите се опитват да доразпределят порциите и отново да направят така, че да влияят върху изборите и да ги манипулират по тяхно желание", коментира той и увери, че този път няма да им се получи, защото България вече се осъзнава и няма да приеме поредна манипулация на изборния процес.

Ще наложа вето на промените в Изборния кодекс, каза още Радев.

Виж коментарите (7)

Още по темата (3350):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Управител на хотел на първа линия в Слънчев бряг: Нямахме избор, ...
Експерт: Харчим повече. Морето много интензивно почна да работи
Очаква ни слънчева неделя 
Цветница е!
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).