Радев е в нокаут след атаката срещу Ердоган и ДПС

Автор: Любомир Минчев
Коментари (11)
15:45 / 07.01.2021
7585
Румен Радев е в състояние, което може да сполети военен летец, ако катапултира без парашут. Или нещо като Кубрат Пулев в третия рунд срещу Джошуа. Последните му изяви издават, че е изпаднал в тежък нокдаун, почти в нокаут, в годината на парламентарни и президентски избори. Ако беше възможно, секундантите му трябваше да хвърлят кърпата и да свърша това мъчение.

Нов мандат на Радев при тази брутална вътрешна и външна изолация ще е сензация. Дори протестът, който той разпали с вдигнатия юмрук, вече не работи за него, напротив – последствията от политическата му неграмотност се движат със страшна сила срещу него.

Но последните му грешки са особено фрапиращи и необратими. Първо се опита да извие ръцете на уважавани български медици, настоявайки да изкопчи от тях мотиви, че парламентарните избори не бива да се провеждат на 28 март. Извика ги в президентството да ги унижава с упреци и нелепости, както умее само един старшина с млади войници.

Фатмашкият му номер не мина и срещите приключиха с очевидното фиаско на Радев и свитата му. Здравният министър му напомни, че не бива да говори за преждевременно раждане, тъй като то е опасно. Само че Радев е нахлупил фуражката и смята, че само по този начин може да се прави политика – по фатмашки.

Последва още едно изказване, което окончателно го вади от играта за президентските избори. Съвсем лаишки пилотът Радев набърка турския президент Ердоган в разправията му с Борисов. Премиерът бил доверено лице на Ердоган, който поздравил ДПС на партийната конференция и оттам си правете връзката, намеква Радев.

Това е самоубийствено поведение за човек, който гони втори мандат. Самият Радев беше избран с гласовете на ДПС, а няма и президент, който да се похвали, че се е случило без помощта на Движението. От ДПС вече потвърдиха – без Радев наесен.

Още на онзи 3 март, когато руският патриарх му тропаше по масата, а Радев го гледаше като свой работодател, беше ясно, че България е избрала най-слабия си президент досега. Тогава той пропусна да вдигне юмрука си и да изгони нахалния пратеник на Путин. Вдигна го в най-неподходящия момент – когато България се беше отвратила от него.

Сега, след пет години политически глупости, Радев е на пода. Не е сигурно и дали БСП ще опита да го вдига оттам, изправена пред очевидната реалност, че може да се провали, ако заложи на много бита карта.

Виж коментарите (11)

Още по темата (3350):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).