Радев към кмета на Цариброд: Бих искал българите в Сърбия винаги да бъдат връзката в отношенията ни

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:42 / 09.04.2021
1665
Актуални въпроси, свързани с българското национално малцинство в Цариброд, Република Сърбия, обсъди президентът Румен Радев на среща на "Дондуков“ 2 с кмета на общината Владица Димитров и председателя на Общинския съвет Зоран Джуров, съобщиха от президентството.

 

По време на разговора държавният глава подчерта своите отлични впечатления от официалната си визита в Република Сърбия през 2018 г., състояла се по покана на президента Александър Вучич. В рамките на посещението двамата президенти бяха в Цариброд, където се срещнаха с представители на българското национално малцинство.  

Вашето посещение даде подчертано положителен тласък за  разрешаването на въпроси, които са в интерес на българската общност в Цариброд и допринасят за развитието на двустранните ни отношения, подчертаха кметът и председателят на Общинския съвет. Двамата посочиха необходимостта от продължаване на това ползотворно сътрудничество с президентската институция и изразиха готовност за още по-интензивни контакти. 

 

Бих искал българите в Сърбия винаги да бъдат връзката и духовния мост в развитието на отношенията между нашите две страни, защото сътрудничеството между близки и съседни държави става все по-важно, подчерта президентът. Той допълни, че разчитаме на поетия ангажимент от сръбските власти и лично от президента Вучич държавата да продължи да осигурява условия за упражняване на политическите, културните и образователните права на българското национално малцинство в съответствие с най-добрите европейски практики.

Виж коментарите (0)

Още по темата (857):
27.04.2024 Любомир Кючуков: ВМРО-ДПМНЕ ще бъдат в своеобразно менгеме, ако в РСМ се стигне до тяхно управление
20.03.2024 Македонски полицаи пребиха българин
06.03.2024 МнВР: Политици в СРМ отново разпространяват неверни твърдения за България
06.01.2024 Костадин Филипов: Вписването на българите в Конституцията на РСМ се оказа тежък политически провал
13.12.2023 От граждани на РС Македония идват най-много молби за получаване на българско гражданство
14.11.2023 Проф. Трендафил Митев: Мотивирани документи ще бъдат изпратени до Брюксел и САЩ по случая с Любчо Георгиевски
Още новини от Национални новини:
Йотова с първи коментар за промените в хазарта
Кой ще получи четворна и двойна надница по празниците?
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...
Експерт: Таванът на надценка на даден продукт е лошо решение, ням...
КТ "Подкрепа": Бедността у нас вече се превръща в хронично заболя...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).