Радев намекна за служебния премиер, но не пропусна да "захапе" Борисов

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:59 / 09.05.2021
1299
Историята на европейското обединение ни учи, че то е постижение на прозорливите, които го изковаха върху все още димящите покриви на континента.

Това заяви президентът Румен Радев, който заедно с вицепрезидента Илияна Йотова, отбелязват Деня на Европа.

В ранното утро на 9 май двамата поднесоха цветя пред Паметника на Незнайния воин в София по случай отбелязването на 76 години от победата над нацизма.

"Не трябва да забравяме зверствата на нацизма и трябва винаги да помним саможертвата на онези, които изправиха достойно глави в защита на човечеството. Днес с вицепрезидента сме тук да отдадем почит на всички загинали българи. България има голям принос в борбата срещу нацизма и най-вече да отдадем почит на останалите живи наши ветерани, които и в момента продължават да ни показват какво означава себеотдайност и патриотизъм", подчерта Румен Радев.

По думите му сегашната корупция ни излиза най-скъпо от всичко – по-скъпо от избори, по-скъпо от харчовете за Народно събрание.

"Вече обясних и това е важно да го кажа още веднъж. За да имаме избори на 11 юли, трябва да изчакаме да дойде поне 11 май, за да издам указ за назначаване на служебно правителство. Ще направя всичко възможно по най-бързия начин да имаме служебно правителство. Служебното правителство има много малък времеви мандат – очакванията към него са огромни, отговорностите са големи и е въпрос на баланс", допълни Радев, цитиран от БНТ.

И отново припомни, че служебният министър-председател ще бъде българин и мъж, което по-думите му засега било достатъчно да се знае.

Виж коментарите (1)

Още по темата (3350):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Управител на хотел на първа линия в Слънчев бряг: Нямахме избор, ...
Експерт: Харчим повече. Морето много интензивно почна да работи
Очаква ни слънчева неделя 
Цветница е!
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).