Разкриха два центъра за грижа за лица с деменция във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:11 / 29.06.2023
823
Два центъра за грижа за лица с увреждания са разкрити във Варна. Това стана ясно на пресконференция, провела се в сградата на общинския билдинг, предаде репортер на Varna24.bg.

Те станаха реалност по Проект № BG05M9OP001-2.090-0013-C01 "Разкриване и предоставяне на интегрираните здравно-социални услуги "Център за грижа за лица с различни форми на деменция“ и "Дневен център за подкрепа на лица с различни форми на деменция и техните семейства“ на територията на община Варна“, предоставяне на новите услуги“, Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020.

Целта на проекта бе създаване на възможност за независим живот на възрастните хора и лицата с увреждания на територията на община Варна чрез предоставяне на качествени, достъпни и ефективни междусекторни услуги за дългосрочна грижа, съобразени с реалните потребности на хората.

Дневен център за подкрепа на лица с различни форми на деменция и техните семейства се намира на ул. "Петко Стайнов" №7 в район "Младост", а Център за грижа за лица с различни форми на деменция на бул. "Константин и Фружин" в район "Владислав Варненчик".

Капацитетът на Дневния център е 40 потребители. Допустимите целеви групи са възрастни лица с различни форми на деменция над 65 годишна възраст, с ограничения или в невъзможност за самообслужване и техните семейства. Обхваща и лица с различни форми на деменция, настанени в специализирани институции или други резидентни услуги. За ползването на услугата е необходимо лицето да има ТЕЛК/НЕЛК/ЛКК, епикриза, становище от личен лекар и психиатър.

Център за грижа за лица с различни форми на деменция предоставя 24-часова грижа, за посрещане на ежедневните потребности на лицата с деменция. Капацитетът му е за 15 потребители.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Отпускат първоначално 100 млн. лева за изграждането на Национална...
Уникален случай за българите: Имат собствено жилище, но въпреки т...
Главчев за разчистването на терена за детската болница: Изпълните...
Енергийният министър: Ядрената енергетика остава основен приорите...
Митничари пипнаха македонец с 21 кг. амфетамин на ГКПП "Гюешево"
Някои държавни служители взимат заплати от над 6000 лева – вижте ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).