Разработват мобилно приложение в помощ на пострадалите от домашно насилие

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:20 / 20.09.2023
482
Сериозен е ръстът на случаите на домашно насилие от началото на годината. Това стана ясно по време на конференция, посветена на домашното насилие. През последните осем месеца са издадени 2828 ограничителни заповеди за защита при 3654 за цялата минала година, съобщи националният координатор по въпросите за домашното насилие към МВР Зорница Шуманова.

Има увеличение и на заявленията за правна помощ от пострадали. По време на форума стана ясно, че Министерството на правосъдието е в процес на разработване на Национален координационен механизъм за помощ и подкрепа на лица, пострадали от домашното насилие.

Заместник-министърът на правосъдието Георги Николов обяви, че този документ ще урежда основните процедури на взаимодействие между органите на изпълнителната власт, месното самоуправление и администрация и неправителствения сектор.

Националното бюро за правна помощ пък разработва мобилно приложение в помощ на пострадали от домашно насилие, в което ще могат да се открият на едно място контактите и информация за всяка от институциите, ангажирани с темата. То ще бъде активно от края на ноември, информира БНТ.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Брутално задръстване на Маказа
Последният български цар днес става на 87
Празник е! Честваме чудотворец, помогнал на хиляди
Главчев: България остава изцяло ангажирана с отговора на НАТО, ЕС...
Дни преди новите ТЕЛК комисии: Лекари не знаят как ще работят с п...
Моторист загина след тежка катастрофа край Козлодуй


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).