Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Разследването на убийството на Денди е към своя край. Ще получи ли той справедливост?
Автор: Екип Varna24.bg 16:11 / 05.11.2022Коментари (0)1327
©
Разследването на зверското убийство на Любомир Милчев е към своя край след месеци наред буксуване и тъпчене на едно място, а обвиняем за момента така и няма. Дали Денди ще получи справедливост, все още е под въпрос.

Почти 10 месеца след смъртта на екстравагантния писател, журналист и най-вече страхотен цигулар, няма и следа от човека, който го преби в собствения му дом, което доведе до мъчителната му смърт над месец по-късно.

Въпреки усилията си разследващите не могат да хванат дирите на мистериозния килър. Разпитани са множество свидетели, но към момента органите на реда нямат никаква представа кой може да е убиецът на Денди и каква точно е причината за тази животинска агресия, предава "България днес".

Единственият шанс на разследващите е резултатът от последната експертиза, която бе направена на трупа на Милчев. Експертизата е финалната част от разследването и надеждите на следователите са да ги насочи към убиеца - да открият негово ДНК, косъм или друг биологичен материал по тялото на Милчев. Това е малко вероятно, тъй като тази експертиза е направена постмортем, а Денди бе в болница в кома над един месец, където тялото му бе поддържано чисто и редовно обръщан, за да не получи кръвоизливи.

"Нямаме заподозрян, нямаме задържан, след експертизата ще се види окончателно какво ще се случва", каза говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.

На 17 февруари Денди бе намерен в безпомощно състояние в апартамента си в близост до столичната църква "Св. Георги". Милчев бе приет по спешност в Окръжна болница "Св. Анна" и в рамките на една седмица, докато беше горе-долу стабилен, бе подложен на няколко черепномозъчни операции, докато бе поставен в медикаментозна кома. Въпреки усилията на лекарите на 27 март Денди ни напусна.

Версиите, по които работят от Софийската градска прокуратура, са няколко - убийство от ревност при изблик на гняв от негов близък, убийство заради ценности, скрити в апартамента на Милчев. Въртеше се и версия, че Денди е паднал, която бе бързо опровергана. Градската прокуратура категорично не разследва версията за злополука. Това казаха преди време за вестника от правната институция, а говорителят на Окръжна болница Антон Луков също категорично отрече, че това е възможно.

"Денди е бил жестоко пребит, най-вероятно с тежък предмет. Цялото му лице е смазано, травмите му са жестоки и причинени от някого напълно целенасочено. Няма как тези наранявания да бъдат причинени от падане", каза Луков малко след като Милчев бе приет по спешност в "Св. Анна".

Не е изяснено дали Денди е пребит с ръце, или е налаган с твърд предмет, но второто е по-вероятно. Това също ще се изясни, след като резултатът от последната експертиза излезе.

За съжаление по всичко личи, че убиецът на Денди ще се измъкне и надали някога ще се разбере кой е и каква е точната причина за тази нечовешка агресия.

Сбогом!

Малцина близки и приятели си взеха последно сбогом с Денди в столичната църква "Св. Параскева" на 5 април. На опелото на един от най-ексцентричните българи се събраха изненадващо малко хора.

Сред опечалените бе царистката Йоана Спасова, която първа съобщи във фейсбук, че Денди бере душа в болница "Света Анна". От хай обществото на България регистрира присъствие единствено шефката на европейските културни програми за нашата страна в Министерството на културата Мери Молевски. Приятелят на Денди Кристофър, за когото имаше спекулации, че е заподозрян и отговорен за смъртта на Милчев, също удостои приятеля си с присъствието си и взе последно сбогом.



Още по темата: общо новини по темата: 26
18.02.2024 »
19.12.2023 »
28.11.2023 »
20.10.2023 »
16.10.2023 »
04.04.2023 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: