Роми обсадиха спешно отделение заради смърт на диабетик

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
11:38 / 19.07.2016
799
Спешното отделение на МБАЛ Благоевград бе под обсада тази нощ. Смърт на 51-годишен ром доведе в двора на отделението с таксита и лични коли над 30 роми, които направиха опит да нападнат лекарите и екипите, обвинявайки ги, че са виновни за забавянето на линейката, пише struma.com.

Инцидентът станал малко след 23 часа тази нощ и продължи 3 часа след полунощ. И до момента полиция охранява отделението. 51-годишният диабетик от ромската махала се почувствал зле малко преди 23 часа, близките му извикали линейка на телефон 112. Мъжът издъхнал час по късно. Около 1 часа през нощта екипите съобщили на близките за смъртта му и последвал истински екшън.

Писъци, ревове, нападки огласили двора на отделението. Яростта на ромите вдигнала на крак и полицаите от Първо управление на ОД на МВР в Благоевград. На място пристигнал и началникът на управлението, който посред нощ успял да убеди ромите да се разотидат.

В момента пред Спешно отделение има полиция, тъй като наближава времето ромите да получат смъртния акт и се очаква да има напрежение. А иначе издъхналият мъж освен диабетик от години е с няколко байпаса и силно увредено здраве.


Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняван ни...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на тока
НИМХ с най-актуалната прогноза за следващите дни
Проф. д-р Костадин Ангелов: Сухиндол има неразкрит туристически п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).