Румен Радев: България може да развива всякакъв вид туризъм с богатата си история, култура, постижения и красива природа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:37 / 13.12.2022
862
"България може да развива всякакъв вид туризъм с богатата си история, култура, постижения и красива природа", това каза по време на официалната церемония по връчването на Седмите годишни награди в областта на туризма, информира прессекретариатът на държавния глава.

Българският туристически сектор има голям потенциал и трябва да обединим усилия, за да показваме България такава, каквато е – красива и богата на история, култура, постижения и природа, стана ясно то думите на Румен Радев

Държавният глава връчи голямата награда в категория "Изборът на българите" на "Исторически парк" – село Неофит Рилски, община Ветрино, като наградата прие създателят на проекта Ивелин Михайлов.

Туризмът в съвременния свят е основата, без която не могат да се развиват пълноценно останалите сектори от обществено-икономическия живот, изтъкна президентът. Той посочи, че страната ни влага много малко в реклама на своя туристически сектор в сравнение с други държави и открои потенциала на археологията, където има нужда от изграждане на прилежаща инфраструктура, за да бъдат многобройните ни археологически обекти по-достъпни за посещения на гости от цял свят.

Президентът поздрави за усилията представителите на туристическия бранш, които въпреки трудностите, успяват да постигат значими успехи в своята дейност, се казва в прессъобщението

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Листите за парламентарните избори имат от всичко: Нови лица, добр...
Плевенчани останаха на тъмно след бедствието
Половин България е пазарувала онлайн в последните 6 месеца
Борисов: Петков казваше "Тагарев е нашето знаме", сега го няма в ...
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Потоп удави плевенчани


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).