Румен Радев: Изборите са краен вариант

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:29 / 20.06.2022
730
Трябва да е ясно, че в близките дни и седмици има да се решават важни предизвикателства от компетенцията на сегашното правителството и на парламента. Изборите са крайният вариант. Ако обаче продължава блокажът на институциите и работата на парламента, изборите са неизбежен, но и екстремен вариант. Това коментира президентът Румен Радев от Латвия. 

"Доказал съм, че никога не бягам от отговорност. Досега съм назначил три служебни кабинета и трите се справиха с предизвикателствата пред тях. Въпросът не е в служебния кабинет. Въпросът е парламентарно представените партии да проявят отговорност. Дебатите и самият вот да бъдат насочени към решаването интересите на хората", каза още той.

Президентът уточни, че не може да приеме открити призиви към политическо номадство. "Хората са гласували по определен начин. Призивите да започне политическо номадство в българския парламент изкривяват вота на хората. Очаквам всяка партия да води своята отговорна политика, така че да привлича членове и да задържа своите членове със своята политика, а не с призиви да напускат други партии, за да се присъединяват", допълни държавният глава.

И подчерта: "Това не означава, както го тълкуват веднага, ако не си с нас, си срещу нас. Аз не съм с никого. Аз съм за принципа. Много ясни принципи в политиката".

Инициативата "Три морета"

Радев обяви, че инвестиционният фонд по инициативата е направил своята първа голяма инвестиция в България, придобивайки значителен дял от пристанище "Бургас". "Това придобиване ще има важна роля за насърчаване на по-нататъшната свързаност и на икономическото развитие на целия регион. Това е доказателство, че когато има наличие на политическа воля, координирани усилия и усърдна работа, нещата се получават", заяви президентът.

Виж коментарите (0)

Още по темата (741):
04.09.2022 Слави Трифонов провокира с нестандартни клипове
10.08.2022 Ивайло Вълчев от ИТН: Ако е имало сценарий за падане на кабинета "Петков", не е бил написан от нас
10.08.2022 Крие ли имуществото си Слави Трифонов?
29.07.2022 ИТН ще се яви самостоятелно на предсрочните избори
29.07.2022 Готвят и жена за премиер на новия служебен кабинет, ето коя е тя
29.07.2022 Доц. Георги Кючуков във Варна: Цялата процедура по отстраняването на руските дипломати беше крещящ политически акт
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).