Румен Радев: Това, което се случва в българския парламент, не е това, което очакват българските граждани

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:29 / 21.11.2022
911
Парламентарните сили са призвани да излъчат мнозинство за работещо правителство, но както знаем тук няма малки и големи партии, няма малки и големи политически сили в парламента, защото отговорността е обща. Това каза президентът Румен Радев на започналите консултации за съставяне на правителство с парламентарната група на "Демократична България“, предаде "Фокус“.

"Българските граждани не гласуваха доверие на нито една политическа сила сама да управлява, напротив парламентът е фрагментарен. И това прави усилията за излъчване на мнозинство един труден, но не невъзможен процес. Наред с най-важната задача съставяне на правителство, пред парламента стоят и много други важни задачи. И по неотложни закони, и по Плана за възстановяване, и по попълването на конституционни органи, които работят с изтекъл мандат“, допълни президентът.

Със загриженост искам да кажа, че това което се случва в последните дни в българския парламент, не е това, което очакват българските граждани. "Това, което очакваме всички – съставяне на правителство, отива в друга посока – в посока на противопоставяне, на чертане на нови разделителни линии. Вие като формация с парламентарен опит, как виждате шансовете за съставяне на правителство в рамките на този парламент, около какви принципи може да се консолидира едно работещо мнозинство? И също така, това е много важно, защото страната е пред различни кризи, бушува война – какви мерки предлагате, така че страната да не се въвлече в пожара на войната. Аз съм крайно критичен към вашите призиви да се разоръжим по време на война, преди да сме усвоили нови образци техника и въоръжение. На какви оперативни планове почива тази ваша идея. И тук ще помоля за конкретни цифри“.

Виж коментарите (0)

Още по темата (868):
06.06.2023 Кирил Петков: Връщаме силата на парламентарната република
06.06.2023 Мария Габриел: Доказахме, че с диалог и разум можем да постигнем резултати
06.06.2023 Напрежение пред сградата на парламента
05.06.2023 Проф. Ивайло Дичев за правителството: Намери се компромис, който позволява страната да тръгне напред
01.06.2023 Десислава Атанасова след боя в НС: Това управление на държава ли е?
30.05.2023 Георги Киряков: Последните събития ще мобилизират електората за радикална промяна
Още новини от Национални новини:
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери измамиха многодетна майка, жена на програмист. Той им обяв...
Проф. Тодор Кантарджиев за коклюша: Антибиотикът трябва да се дав...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).