Румен Радев: Времето неумолимо изтича, търпението на българите се изчерпва

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
15:38 / 22.08.2021
1603
"Времето за декларации от страна на политическите партии изтече. Хората искат ясно поета отговорност".  Това обяви държавният глава Румен Радев при посещението си в Тополовград.Той допълни, че до петък трябва да връчи мандата за съставяне на кабинет. 

По повод мигрансткия натиск държавният глава посочи, че според него това е проблем, но държавата взима адекватни мерки. 

Това е проблем и аз мисля, че наред с нарастването на миграционния натиск държавата ни взема адекватни мерки. "Над 4 млн. лева са необходими на месец за усилване, така че и армията да се включи и усили охраната на границата с Турция. Тези пари ги има в резерва, но от парламента зависи да актуализира бюджета", посочи той. 

На въпрос, дали обвързва връчването на третия мандат за съставяне на кабинет с актуализацията на бюджета той отговори: "Първо, аз не съм обвързал връчването на мандата с актуализация на бюджета, но това е нещо което трябва да се случи и аз призовавам нашите народни представители, освен да изслушват министрите, да бъдат отговорни". 

По думите на държавния глава диалогът между партиите и президентската институция е важен, но много по-важен е диалогът между самите партии, които трябва да намерят формула да сформират правителство.

"Времето неумолимо изтича. Аз мога да забавя до петък. Всички опции са възможни, но аз чакам много ясна заявка от партиите към хората, към гражданите, че те са в състояние да сформират устойчиво мнозинство. От всички разговори, които водих тези дни със стотици граждани, българите гледат с голяма надежда. Но партиите трябва да знаят, че търпението на българите се изчерпва. Когато се правят тънки партийни сметки сметки - да се мисли за интересите на хората. Партиите трябва да докажат че имат място в този парламент". 

"Всички опции са възможни. Чакам ясен сигнал от партиите – те трябва да решат. Липсва една много важна думичка в нашия парламент – компромис", отговори Радев на въпрос на коя партия ще връчи третия мандат. Той беше категоричен, че до последния момент се надява  диалогът между партиите да се води по такъв начин, че да постигнем успех. "Иначе отиваме на предсрочни парламентарни избори", заяви държавният глава.

Виж коментарите (4)

Още по темата (3350):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Производител: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а ...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
Експерт посъветва: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения. Щ...
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...
Лековит извор, за който от векове се носят легенди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).