Румен Радев с призив към КЕВР и "Булгаргаз"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:35 / 11.05.2022
788
Всеки опит за диверсификация в енергетиката трябва да бъде подкрепен, това заяви пред медиите при двудневното си посещение в Чехия президентът Румен Радев.

По-рано стана ясно, че министър-председателят Кирил Петков е разговорял с държавния секретар Антъни Блинкен в Държавния департамент. Двамата са обсъдили възможностите за партньорство със САЩ за енергийна диверсификация на България и на региона. Петков е провел среща и с вицепрезидента на САЩ Камала Харис, след която се разбра, че е било договорено извършването на реални доставки на втечнен природен газ към България на цени, под тези на "Газпром“, които да започнат от месец юни.

"Не мога да коментирам тази сделка, преди да имам точните параметри за нея, но е много важно правителството да търси най-изгодните условия за България не само за цена, но и за устойчивост на доставките и възможност българският бизнес, Топлофикация и потребители да прогнозират своите разходи", допълни той.

И призова "КЕВР и "Булгаргаз" най-сетне да обявят цените, защото бизнесът, топлофикациите и хората работят в неизвестност."

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Премиерът Главчев даде казуса с "Мама и Аз" на службите
Германско икономическо издание: Готова ли е България за еврото? "...
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици, вижте къде
ПП-ДБ се регистрираха за изборите 2 в 1, Никола Минчев коментира:...
ПП-ДБ определи водачите на листите за парламентарния вот и кандид...
Светослав Бенчев: От 1 март 2025 г. няма да има бензин на територ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).