Селският туризъм процъфтява

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:13 / 15.10.2017
1631
2017-та година се очертава като една от най-добрите за развитието на селския туризъм у нас, като отчетеният ръст през летния сезон е цели 20%, съобщава "Труд", като се позовава на данни от Асоциацията на българските села (АБС). Така настоящата година е четвъртата поредна година с позитивен тренд.

Над 85% от легловата база в местата за настаняване през отпускарския август е била запълнена, което е своеобразен рекорд. А печелившата стратегия е ясна - съчетанието от природа, вкусна храна и добро обслужване.

"Това е персоналното отношение и внимание, което туристите трудно могат да получат в големите хотелски комплекси по курортите. На следващо място е гарантираното на повечето места качество и произход на храната. На село буквално пред очите могат да ти направят салатата с пресни зеленчуци", коментира пред вестника председателят на асоциацията Борислав Борисов.

На този етап на селски туризъм залагат българи, главно млади семейства със средни и високи доходи. Интересът от чужди туристи все още е изключително слаб и е под 2%, сочат данните на АБС.

Предпочитаните дестинации за отдих на село са най-често край Благоевград, Пловдив, Смолян и Велико Търново. Общо около 80 са селата у нас, които предоставят такива условия. Сред тях са Дорково, Крушуна, Долен, Жеравна, Боженци, Арбанаси и др.

"Като цяло обаче инфраструктурата остава проблем. До много населени места, край които минават магистралите, изобщо не са направени пътни отбивки", посочи Борислав Борисов.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...
По празниците на АМ "Хемус": До 3 май ще е двупосочно движението ...
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).