Шерифи тръгват по селата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (22)
10:39 / 05.07.2013
5782
Полицията ще има агенти във всяко село. Това ще са извънщатни служители, които ще подпомагат работата на МВР в по-труднодостъпните места, където ченгета не достигат. Селските шерифи ще са бивши служители на вътрешното министерство или армията, които по-лесно ще могат да бъдат включени в този процес.

"Всички те ще носят лесно видими опознавателни знаци и
ще бъдат предният отряд на МВР в борбата с битовата престъпност, която е 53 на сто от всички регистрирани престъпления", обясни вчера вътрешният министър Цветлин Йовчев

Извънщатните служители обаче ще бъдат с орязани правомощия. Тепърва обаче предстои те да се уточнят какви ще са те.

Йовчев заяви, че предстоят и други промени в работата на МВР. Една от тях била оборудването на патрулите в областните дирекции с GPS-система за проследяване. 

"Полицаите трябва да бъдат там, където имат нужда от тях. Където най-често се случват престъпления или има струпан криминален контингент", категоричен беше вътрешният министър. 

За целта ще бъде изготвена карта на престъпността по зони и часове. Ще има и система за персонална оценка на служителите, разкри още Цветлин Йовчев. Резултатите от нея ще определят кариерното развитие и заплащането на полицаите. Ще бъдат въведени и нови правила и изисквания за постъпването на работа в МВР.

"Служителите не са достатъчно добре подготвени и вината не е тяхна, ръководният състав не е подготвен - това е основен проблем, който трябва да се реши, много още трябва да работим и за обучението на полицаите, които са на улицата", коментира министърът. Резултатите обаче се очаквали след повече от две години. Начинът на работа в МВР също щял да претърпи промени.

"Досега планирането е било отдолу нагоре. Оперативният пише какви са според него проблемите, на следващото ниво началниците подбират и окрупняват и така до вътрешния министър. Сега ще бъде обратно - министърът задава стратегията, след това се набелязват цели и на оперативните се поставят съответните задачи", обясни Йовчев.


Източник: в. "Монитор"

Виж коментарите (22)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).