Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ще изкарат ли луд Кокинов, който наръга ученичка до гробищата в Бургас?
Автор: Екип Varna24.bg 13:52 / 07.09.2022Коментари (0)708
© Varna24.bg
Окръжен съд – Бургас проведе разпоредително заседание по дело на бруталния бургазлия Иван Кокинов , който се прочу с нечовешката си постъпка, намушвайки многократно ученичка  до гробищата в Бургас през юни 2021-ва.

Кокинов е привлечен към наказателна отговорност за извършено престъпление по престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, предл. трето, вр. с чл. 115, вр. с чл. 18, ал. 1 от НК, за това, че на 27.06.2021 г.на бургаския булевард  "Транспортна", в близост до отбивката за Гробищен парк, направи опит умишлено да умъртви другиго, а именно - лицето С. Ф., чрез нанасяне на множество наранявания с нож, а именно: 16 бр. прободни наранявания в областта на гърба, 1 порезна рана в областта на шията, 1 прободна рана в дясно рамо и 1 порезна рана на дясно ухо, като деянието е извършено с особена жестокост и е останало недовършено, поради независещи от дееца причини, а именно поради оказаната на пострадалата своевременна и висококвалифицирана медицинска помощ, съобщиха от съда.

Съдът намери, че С. Ф. има качество на пострадало лице от престъплението описано в обвинителния акт и конституира пострадалата като граждански ищец и частен обвинител. Окръжен съд - Бургас прие за съвместно разглеждане в наказателното производство предявения от пострадалата граждански иск срещу подсъдимия за сумата от 100 000 лв., претендирана като обезщетение за претърпени неимуществени вреди.

Според защитата на Иван Кокинов са налице основания за разглеждане на делото по реда на Особените правила на Глава 27 от НПК – Съкратено съдебно следствие, по чл. 371, т. 2 от НПК. Защитникът на подсъдимия поиска от съда да бъде назначена съдебно психиатрична-психологична експертиза, с оглед изясняване психичното състояние на Кокинов и възможността за адекватно участие в наказателния процес.

Окръжен съд – Бургас намери искането на защитата за основателно и че преди да отговори на въпросите в разпоредителното заседание, е необходимо да бъдат събрани писмени доказателства относно психичното състояние на подсъдимия. Съдът определи да се изиска от Психиатричното отделение на СБАЛЛС при Затвора в гр. Ловеч медицинската документация относно провежданото лечение на Иван Кокинов, за периода от м. юни 2022 г. до 11.08.2022 г., както и наличната медицинска документация за подсъдимия от Медицинския център към Затвора – Бургас. Окръжен съд – Бургас назначи извършването на комплексна съдебно-психиатрична и психологична експертиза, която да отговори дали към настоящия момент Иван Кокинов  страда от тежко психично заболяване, което да пречи на провеждането на наказателното производство и на възможността на подсъдимия да участва пълноценно в него и да защитава правата и законните си интереси.

Следващото заседание по делото е насрочено за 08.11.2022 г.



Още по темата: общо новини по темата: 4
30.06.2021 »
30.06.2021 »
30.06.2021 »
30.06.2021 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Изграждат нов реактор в АЕЦ "Козлодуй"
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
Северна и Южна Корея
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: