Ще се провали ли и тази сесия за Пловдивския панаир, ето какво казаха политиците

Автор: Диана Бикова
Коментари (1)
10:08 / 09.01.2023
1232
Критични коментари за липсата на кворум в началото на извънредната сесия за Пловдивския панаир отправиха представители на политическите сили, които присъстват в заседателната зала. Ето част от изказванията пред репортер на Plovdiv24.bg:

Веселина Александрова, общински съветник от ДБ: "Ако колегите не дойдат, ще сме в доста комедийна ситуация - нашият представител ще отиде и ще гласува така, както е решено на последната сесия, а после ще задължим кмета да прави постъпки за отмяна на решението на ОСА. Това категорично е подарък, политически ход, направен от Борисов още през 2016 г.

Община Пловдив не печели от този ход. 106 млн. е загубата на "Пълдин туринвест", 26 милиона загуба на Панаира, няма логика при тези финансови резултати да предоставим на г-н Гергов пълния контрол върху Панаира."

Росен Костурков, депутат от ПП: "Основната роля идва по време на правителството на Бойко Борисов, когато се преотстъпват държавните акции на двете общини Пловдив и Варна. Тук сме, за да защитим Пловдивския панаир и да спрем тая схема, която започна преди близо 18 години и апогеят достигна по време на правителството на Бойко Борисов. Въпросът ще стигне в Народното събрание, ще го поставим там."

Никола Минчев, депутат от ПП: "Искат това решение да мине, без да им се налага да се явяват тук. Недостойно е поведението на общинските съветници да не се явиш на работа. То показва, че си даваш сметка, че действаш срещу интересите на града. Панаирът е икона на града, ще премине изцяло в ръцете на г-н Гергов, който ще държи над 2/3 от капитала и ще може да взима решения."

Георги Величков, общински съветник "Ние, гражданите": "Това е престъпно, тези хора са за затвор, очевидно тези хора са се продали, аз друго не знам какво да кажа."

Както по-рано съобщихме, извънредната сесия беше отложена за 10 часа поради липса на кворум. В залата има много граждани, които излъчват на живо с телефоните си какво се случва.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (52):
29.02.2024 Министър Богданов: Очакваме обективен съдебен процес за собствеността на Пловдивския панаир
16.02.2024 Кметът на Коцев: Акциите на Варна в Пловдивския панаир трябва да се върнат на държавата
25.01.2024 Общински съвет Варна отказа да гледа въпроса с акциите на Пловдивския
панаир
25.09.2023 Съдът потвърди запора върху апортираните от община Варна акции от Пловдивския Панаир
04.08.2023 Запорираха акциите на Община Варна към "Пълдин Туринвест" от капитала на Пловдивския панаир
24.07.2023 ВКС: Агенцията по вписванията няма право на жалба по казуса с Пловдивския панаир
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).