Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Сидеров: Може да има и четвърти предсрочни избори
Автор: Екип Varna24.bg 09:07 / 17.05.2021Коментари (0)830
©
Тези предсрочни избори ще повторят изборите от 4 април и след това ще се наложи да има трети предсрочни избори, не знам дали не и четвърти. Влизаме в една спирала, в която ще стане все по-неустановено кой какво иска и за какво се бори. Това каза лидерът на Атака Волен Сидеров в предаването "Денят започва" по БНТ.

"Понесохме щетите от това, че през 2016 година, аз, слушайки същите избиратели, които казваха: "Какво се карате с Валери и с Каракачанов, защо не се съберете, добре, ще се съберем, събрахме се, направихме добри резултати на президентските избори, взехме над 500 000 гласа тогава. След това това рязко спадна на парламентарните 2017 с може би 200-250 000 гласа по-надолу, въпреки това станахме трета сила, изместихме ДПС от третото място. След което започнаха проблемите не защото са между личности, това е една подла измама, която се разпространява", коментира Сидеров.

Според него проблемът е започнал, когато двамата му коалиционни партньори, двама лидери на НФСБ и ВМРО са влезли във властта и са станали вицепремиери, а единият и министър на отбраната.

"Те забравиха за какво сме във властта, започнаха да правят неща, които аз започнах да критикувам първо вътрешно, защото съм коректен, след това публично, след като видях, че не чуват и няма ухо. Проблемите бяха много. Дали основна тема на българската армия, да започнем от единия, е да се дадат 3 милиарда авансово на най-богатата държава в света срещу чертежи на самолети, които никой не е виждал. На втория беше дали да обиждаш майки на деца с увреждания, дали да отваряш и затваряш дискотеки, а не да спрем концесиите, да върнем българското стопанство, да направим инвестиции, строеж на предприятия и високи технологии, такива, които да произвеждат надбавена стойност. Не, те не искаха да чуят това", припомни Сидеров.

Той уточни, че има една страница с програмни точки, които ги е огласил на пресконференцията в събота. А ВМРО е изпратила 4 страници послание. Според лидера на "Атака" от двата текста стават ясно различията.

"В рамките на 30 реда аз казвам какво трябва да се направи в България. На първо място да се излезе от колониалния модел. Да чухте някой да говори за това? ГЕРБ, БСП, ДПС...", попита Сидеров.

Колониален модел по думите му означава, че България не е самостоятелна, че е загубила цялата си индустрия в полза на чужди компании и държави. Той уточни, че не е против чуждите компании, но нека те да предложат истински инвестиции.

Разговор за явяване в коалиция винаги е възможен, но той трябва да бъде по същество, категоричен беше лидерът на "Атака". Той допълни, че не се е срещал на живо с Красимир Каракачанов и с Валери Симеонов.

"Аз нямам проблем да говоря, но проблемът е в това на каква база заставаме. За какво ще влизаме, ако влизаме в парламента? Ако влизаме, за да се повтори колониалната политика, от която аз напуснах протестно, няма нужда от такова влизане", каза Сидеров.



Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1596) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: