Сигнал за инцидент в дом за възрастни хора в Банкя

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
22:16 / 14.06.2022
839
Нов сигнал за инцидент в дом за възрастни хора в Банкя. След еднодневен престой жена открива майка си със счупена бедрена кост и оплаквания от удари по главата. Името и лицето на дамата ще запазим в тайна по нейно настояване. На 17 май тази година тя оставя майка си в дом за възрастни хора "Роза“ в Банкя. Ден по-късно отива на посещение.

"Влязох и майка ми охкаше и ревеше. Аз я питам какво стана и тя каза: "тоя ме удряше по главата с юмруци, много силно ме удряше“. Тя не вижда, аз много се ядосах и й казах, че я прибирам веднага. Аз не съм я довела да я бият. Тръгнах да я обличам и тя започна да охка, че крака я боли. Като й погледнах десния крак, бедрото й беше като палатка – счупено на две и стърчеше нагоре“, разказва жената пред БТВ.

Тя веднага търси обяснение от дежурната санитарка.

"Тя не е видяла, не знаела, че й е счупен крака. Каза ми, че тя била паднала и едвам я е качила на леглото. Питам я кой е удрял майка ми, тя ми вика "никой, аз й ударих 2 шамара“, допълва дъщерята.

Тя подава сигнал към Бърза помощ и полицията. От СДВР заявяват, че по случая има образувано досъдебно производство, назначени са и експертизи, чийто резултати все още се изчакват.

Собственичката на дома Снежана Димитрова коментира случая така:

"Вие знаете ли какви са костите на възрастните хора, много чупливи. Можеше и вкъщи да падне и да си счупи крак. Ние не сме й го счупили…  Аз не бях на работа този ден. Когато ми се обади дъщеря й, тя в този момент е паднала. Там имаше една жена дежурна, която се грижи за 10 души. Тя я вижда в последния момент… Аз се съмнявам, че тази жена е довела умишлено майка си, може тя да я е удряла“, е позицията на Димитрова.

Дъщерята на пострадалата се закани, че ще съди собственичката на дома.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Ето кои пенсионери останаха без добавка за Великден
ЕС смята, че Русия ще се намеси в българските избори
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
Важно за пътуващите! Интензивен трафик на границата на с Румъния
Ето какво показаха проверките на БНБ за заплатите в банките
Президентът наложи вето върху важен закон, засягащ проекти и инве...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).