Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Скандал в парламента за арменския геноцид
Автор: Екип Varna24.bg 11:56 / 24.04.2015Коментари (5)625
©
Още в началото на работния ден депутатите се скараха и развъртяха поредица от процедурни предложения, за да върнат като точка първа в дневния ред обсъждането на решението за осъждане на арменския геноцид.

На два пъти, предложение направено от Димитър Байрактаров от Патриотичния фронт беше отхвърлено, защото ГЕРБ и АБВ се въздържаха. След него Десислав Чуколов от "Атака" призова депутатите да не се въздържат на днешната 100-годишнина от масовото избиване на арменци в Турция. "Когато гласувате не мислете за Ким Кардашиян, а за своите приятели от арменски произход", каза той.

Предложението отново беше отхвърлено, но тогава от Патриотичния фронт предложиха да почетат с едноминутно мълчание. Още преди председателката на парламента Цецка Цачева да го е предложила на гласуване, депутатите от ПФ, БСП и Атака станаха на крака, а ДПС напуснаха залата. Цачева обясни, че има две внесени предложения за едноминутно мълчание в памет на жертвите, но те не са били внесени по правилата и не могат да бъдат гласувани. Тук стана Валентин Касабов и каза, че депутатите стават смехотворни и несъстоятелни, когато се оправдават с някакво правилниче, че не могат да почетат паметта на жертвите. "Това просто е безумие", каза Касабов.

Тогава Чуколов отново изскочи на трибуната и поиска пренареждането на дневния ред и поиска решението за геноцида отново да става точка първа. Учудващо решението мина, а депутатите от ДПС се върнаха в залата под виковете на "Атака": "Ердоган, Ердоган." Последва прегласуване, но предложението пак беше прието. Депутатите от ДПС напуснаха залата под бурните викове "Довиждане".

В момента парламента гледа решение за признаване и осъждане на арменския геноцит и обявяване на 24 април за официален ден за почитане на паметта им.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Много ми е странно как този фарс се вписва в официалната доктрина на Д(П)С. Напоследък се изживяват като защитници на всички малцинства, за да не ги възприемат като турска партия. В момента обаче отхвърлят правата на арменското малцинство! Ако сега има истински политици и журналисти, ще ги съсипят от въпроси, защо само турското и циганското малцинство са предмет на "либералната" им закрила.
Aнонимен
на 24.04.2015 г.
0
 
 
1 град в турция е богат. Държавата като цяло е бедна. Няма как да сравнявате един град с цяла държава. На мала азия има хора, които са назад с 200 години :) И знайте, за да има богати трябва да има бедни, за да има много бедни, трябва да има много богати :)
Празник на пенсионера в Ж.Р.Тракия.Лично кметът Костадин Димитров ни поздрави.
на 24.04.2015 г.
+2
 
 
С тази турска партия в българския парламент само това ще става!
на 24.04.2015 г.
+3
 
 
Мислете, парламентьори! Дано измислите верния отговор. Крайно време е и Турция да признае грешките си. Това, че е добре в икономическо отношение, не значи, че трябва да си затваря очите за минали грешки. Пък и сегашният им президент е много сбъркан.
Aнонимен
на 24.04.2015 г.
+3
 
 
ПЪЛНИ СМЕНИЦИ И ИБРИКЧИИ...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Великден 2024 г.
Лято 2024
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: