Скандален клип с много разголени момичета и марихуана разпали страстите в съдебната власт

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:31 / 22.04.2020
2303
Клип разпали страстите в съдебната власт само 24 часа, след като се появи в различни групи в социалните мрежи. Във видеото са заснети разголени момичета, които танцуват на фона на емблематични съдебни символи. Парчето е на Alek Sandar и Juicy J и се казва "Yerba". Дейно участие в него взима и скандалната плеймейтка Жанета Осипова.

"Тази сграда не е просто едно здание в центъра на София. Тази сграда е символ на българското правосъдие“, каза адвокат Димитър Марковски.

Забавлението, което се е разиграло пред очите на Темида, е снимано на 16 февруари. В него активна роля има плеймейтката и модел Жанета Осипова.

"Ние сме хора от шоубизнеса, вършим неща, които са с цел забавление. По никакъв начин не ме притеснява визията ми, нито мястото, където снимахме клипа, защото все пак ние сме артисти и се превъплъщаваме в различни образи, в различни роли. Не смятам, че сме направили нещо лошо“, разказа моделът Жанета Осипова.

Кой е дал разрешението за снимки в Съдебната палата, каква е била сметката и знаел ли е председателят на Върховния касационен – съд Лозан Панов, какво ще се снима – засега на тези въпроси отговор няма. Пред Нова тв от ВКС обясниха, че по случая все още тече проверка. От Висшия съдебен съвет обаче реагираха.

"Не е редно да се заснемат всякакви видове клипове без съответния ръководител да знае за тяхното съдържание и тяхното въздействие“, каза Боян Магдалинчев, представляващ ВСС.

"Нямам идея кой е допуснал това нещо да се случи“, каза адвокат Марковски.

Според продуцента на клипа, който е и самият изпълнител – Алек Сандър, Съдебната палата била ползвана за декор на банка.

"Никога не бях влизала в Съдебната палата. Хората не разбират, че всичко това, което правим, го правим за тях, за да внесем усмивка в ежедневието им особено в тези трудни, тежки времена“, каза Жанета Осипова.

"Недопустимо е! Нямам нищо против младите хора. Но да има разголени танцьорки, да има шмайзери, да има огнестрелни оръжия, които да се размятат и развяват в храма на българското правосъдие – считам, че това е естетично недопустимо и от морална гледна точка, съпоставено с това, че става въпрос за символа на българското правосъдие“, каза Марковски.

Проблем обаче има и другаде – в посланието на песента. Юристи се разгневиха, че се пее за легализация на марихуана точно в храма на Темида, където през годините са се гледали най-значимите процеси в старата и нова история на България.

"Съдържанието ми идва в повече. Има някакъв вътрешен конфликт, в който изпада този видеоклип с интересите на съдебната власт. Тук посланието е по-скоро за легализиране на наркотиците. Да не говоря за конкретната ситуация, която онзи ден навръх Великден се случи с журналиста Милен Цветков. Някак си действително не се връзва популяризирането на тази идея в един клип, сниман в Съдебната палата“, каза Боян Магдалинчев.

Видеото пресъздава животът на гангстери със скъпи и мощни коли. Обръща се внимание на освободени момичета, които танцуват около марихуана.

Клипът и снимките към него предизвикаха и проверка на Агенцията за закрила на детето. Причината – кадри на момченце, което в ръцете си държи пистолет, готово да стреля.

"Всичко стана толкова случайно и бързо, че чак не ми се вярва. Един приятел просто ми звънна да отида в студиото му, където бяха Juicy J и мениджърът му. Предложил им мой бийт и Juicy J толкова харесал звученето, че за няма и 5 минути записал своя куплет. Помислих си, че е някаква шега, но стигнахме и по-далеч. Когато се съгласи да снимаме видеоклип и дори обсъждахме турне и гостуване в България бях на седмото небе. И ето ни тук – на върха на моята музикална кариера, надявайки се това да е едно от много още мои постижения“.

Така музикантът Alek Sandar започва разказа си за незабравимата и епична за него среща с една от най-големите звезди на американската сцена – Джордан Майкъл Хюсън от Мемфис, известен като Juicy J.

"Juicy J смята, че песента ни Yerba има всичко, за да се превърне в международен хит. И макар да съм критичен към себе си, съм склонен да му вярвам, както са направили всички звезди, с които е работил“, казва Александър Николов, както е истинското име на изпълнителя.

Идеята за песента "Yerba“ се ражда през далечната 2014-та година.

"Приятели почнаха да се майтапят с мен, че това е песента, която така и никога няма да пусна, защото от толкова време я правя“, сподели Alek Sandar, добавяйки, че на няколко пъти променял аранжимента изцяло и записвал песента наново.

През 2019-та година, по време на записи в студио в Hollywood, LA, Juicy J чул нова версия на песента, продуцирана от групата Darko.

"Juicy J хареса песента толкова много, че буквално за два часа написа своята част. На същия ден записахме неговия куплет и така изведнъж Alek Sandar се сдоби с дуетен партньор в проекта“, разказа Джаред Лий Гослин от продуцентската група Darko, който e работил с най-големите имена в световната поп, латино и хип-хоп музика и има "Грами“ в дома си.

"След толкова години работа, накрая толкова бързо стана всичко, че дори не ми се вярваше“, казва Alek Sandar.

Съвсем очаквано и естествено Alek Sandаr добавя в биографията си и дълго обмисляния съвместен проект "Yerba“ с Juicy J, с който снима видеоклипа у нас – в София, и в Бевърли Хилс в САЩ.

 

"Тук снимахме първата част в емблематична сграда за България – Съдебната палата. Заради епидемията, Juicy не успя да се класира за тези снимки, но бе доста активен в САЩ, където довършихме клипа. Идеята е, че ние сме в една дигитално-футуристична банк YerBank и я обираме. Вкарахме един много забавен танц, който дойде от едно синче на милиардер, което се оказа случайно в студиото, в което записвахме. Когато чу песента Yerba, започна да се кълчи и решихме да си откраднем това движение, което скоро ще стане и интернет предизвикателство. Иначе вместо пари, с Juicy крадем извънземно растение, което ни "опушва“ така да се каже“, разказва за видеоклипа Alek Sandаr.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1312):
18.06.2021 Нешка Робева: Направих грешка, въпреки че Ванга ми я предсказа
21.05.2021 Световноизвестен актьор пусна кадър от Пловдив във фейсбук, помоли за
услуга
21.02.2021 Любимка на хиляди българи иска ваксина
28.01.2021 Васко Кеца си издейства пенсия от 500 лева
23.12.2020 Синът на Емил Димитров: Татко не беше гей, а бисексуален!
13.10.2020 Изненадващ заместник на Георги Любенов след положителния тест за COVID-19
Още новини от Национални новини:
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
Дезинформация: Кой лъже за ваксините срещу коклюш?
Банкери предупредиха: Лихвите по депозитите ще се вдигнат!
Бойко Борисов: Всеки документ се пращаше на Лена да провери дали ...
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).