Скандален запис! Учителка към първолак: Тъпунгер, говедо!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
22:14 / 20.05.2021
1430
Пореден сигнал за насилие над ученици гръмна този път в Дупница. Потърпевши са ученици от първи клас на Основно училище "Св. Св. Кирил и Методий“. Оказва се, че родител на едно от децата е поставил записващо устройство в чантата на детето, след като забелязва промени в поведението му. Не след дълго се чуват потресаващи викове на начална преподавателка, която квалифицира учениците с думи като "тъпунгер“, "тъпанар“, "говедо“ и др.

Записът моментално е изпратен като сигнал с аудиофайлове в Община Дупница. Кметът инж. Методи Чимев е поискал незабавни обяснения от директора на училището Райко Ангелов и въпросната учителка.

"Срещнах се с родителите и ги изслушах. Това,  което се чува в записите наистина е силно обезпокоително. Жалбата им е входирана по надлежния ред. Веднага е назначена спешна проверка по случая. Изискани са писмени обяснения от директора Райко Ангелов и въпросната учителка, коментира кметът, инж. Методи Чимев пред "Монитор".

Родителите настояват за адекватни мерки спрямо преподавателката, дръзнала да обижда и да крещи спрямо децата им. От своя страна директорът на ОУ "Св. св. Кирил и Методий“ – Дупница, Райко Ангелов обяви , че не е слушал записа и допълни, че в момента учителката е под карантина с целия клас след установен случай на коронавирус в класа.

"Недопустимо е такова отношение на учител към ученик, както и обратното. Но все пак това са малки деца и тепърва трябва да им се привлича вниманието към училище, а не да се стресират“, коментираха притеснени дупничани в социалните мрежи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
След обществената реакция: Главчев разпореди решението за частнат...
ГЕРБ: Проектът за държавна детската болница е национален приорите...
Над 2 млрд. лева дължим на банките за кредити, които не можем да ...
От мрежата: Колоната е около 12 км, хората пият кафе край пътя
Пеевски: Служебното правителство незабавно да отмени решението си...
"Ние, потребителите": Скандална нелоялна практика на туроператор


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).