Скандали в Народното събрание

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
12:11 / 17.12.2014
1916
Парламентарното заседание в сряда започна с размяна на остри реплики между народните представители. Най-напред съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов заяви, че "за по-малко от 20 дни българското общество стана свидетел на няколко брутални престъпни акта, извършени от представители на циганския етнос над малолетни и медицински служители".

"За тях законите на важат. Кражбата и грабежът са се превърнали в начин на препитание, нарушаването на закона - норма на поведение, раждането на деца - в доходоносен бизнес за сметка на държавата. Циганските барони налагат модел на съществуване, коренно противоположен на законовите норми в българското общество", каза още Симеонов.

Той добави, че ДПС е узурпирало политическото представителство на циганите, обещавайки им привилегии без никакви задължения.

Предателят на ДПС Лютви Местан от своя страна каза, че не може един депутат в българския парламент да обижда цял един етнос.

"Позволихте на един народен представител да отправя ксенофобски, генерализирани обвинения срещу цял един етнос. В България за отделни престъпления отговорност носят извършителите, конкретните извършители", каза Местан и попита дали позицията на Симеонов се споделя от мнозинството и правителството.

По-нататък работата на Народното събрание продължи с обсъждането на проекто закона за Сметната палата, при което станаха нови скандали.

Мая Манолова от БСП поиска в залата да присъства председателката на Сметната палата Лидия Руменова, но мнозинството отхвърли предложението.

Манолова обвини управляващите, че искат да "разчистят" Сметната палата, а след това депутатите от БСП напуснаха залата.

Останалите народни представители продължиха работа по закона.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Излезе най-новата прогноза за вторник
Главчев и социалният министър с призив: Край на спекулациите, ще ...
Призовават като обвиняем собственикът на оръжието, с което синът ...
Призовават като обвиняем собственикът на оръжието, с което синът ...
Сестрата на убития Пейо: Брат ми си отиде за истината, така че ни...
Не слагайте подписа си под нов трудов договор, който не включва т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).