Скок на тревожността и семейните конфликти

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:50 / 26.12.2021
736
Социалната изолация заради пандемията е увеличила тревожността сред хората и е причина за конфликтите в семейната среда, показват данните на Контактния център за подкрепа на населението във връзка с последиците от пандемията към Червения кръст.

С наближаването на празниците линиите на Центъра са по-натоварени и все повече хора се обръщат за помощ и съвет.

Профилът на клиентите на контактния център за подкрепа на населението във връзка с последиците от пандемията показва, че над 60% от потребителите са жени и голяма част от тях се обръщат с въпроси към психолозите или търсят подкрепа за справяне с дадена ситуация. Това обясни директорът на Областната организация на БЧК в Пловдив Таня Георгиева пред БНР.

"Около 70% имат нужда от индивидуални консултации и психолози правят такива индивидуални консултации. Около 30-35% имат нужда от психо-социална подкрепа. Интересно е, че и много млади хора започнаха да се обаждат", каза Георгиева.

Правело впечатление това, че хората, които са се срещали вече с вируса се притеснявали от последствията и какви други заболявания биха могли да се отключат лесно.

"Млади хора, преболедували хора, които имат затруднена и влошена комуникация с близките си хора. Социалната изолация попречи на нормалните връзки, контактният център намира, че се увеличава броя на конфликтите в семейството и на разделите. Увеличават се конфликтите между поколенията", каза още Таня Георгиева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Управител на хотел на първа линия в Слънчев бряг: Нямахме избор, ...
Експерт: Харчим повече. Морето много интензивно почна да работи
Очаква ни слънчева неделя 
Цветница е!
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).