Скръбна вест! Почина родна легенда!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:44 / 08.04.2019
1687
Баскетболът загуби една от легендарните си фигури – Живко Коларов. Легендарният треньор от Поликраище почина на 83-годишна възраст, информира родната федерация по баскетбол. Той работи като баскетболен треньор от 1954 година и е човекът, който създава стотици баскетболисти и баскетболистки в региона.

През лятото на 1949 г. в горнооряховското село за първи път е създаден баскетболен отбор. Наставник е Кирил Кушев, а играещ треньор и капитан - Васил Владов. В състава е включен седмокласникът Живко Коларов. През 1954 г. той завършва училище в Полски Тръмбеш и курс за съдия и инструктор по баскетбол. От тогава до последните му дни пътят му е неразривно свързан с играта в Поликраище.

През 1967 г. Живко Коларов става треньор и председател на дружеството в селото. През последните 20 години БК "Росица" работи само с момичета и девойки. През тази година възпитаничките на Живко Коларов станаха вицешампионки на България за ученички. Водените от него момичетата на "Росица" до 12 и 14 години играха на Държавно първенство и бяха единствените от село, попаднали сред най- силните отбори в тази възраст у нас.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
На вниманието на всички пътуващи: Правят промени в движението по ...
"Булгартрансгаз" ЕАД стартира обвързващата фаза на процедурите за...
МОСВ работи активно за отразяване на препоръките на ЕК към Национ...
Опасно време на Разпети петък! Варна е предупредена
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Пускането в действие на газовия терминал край Александруполис, ко...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).