Слави Трифонов коментира доклада на САЩ!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (10)
15:02 / 03.06.2021
2187
"Гражданското общество в България е в основата на вчерашната позиция на САЩ. Защото всичко, което е написано в доклада на Министерството на финансите на САЩ, българското гражданско общество го знаеше много преди вчерашния ден и го изразяваше на площадите и улиците. Още преди 8 години хиляди граждани в десетки градове заявиха своето отношение и позиция спрямо Делян Пеевски. И твърдо отстояваха своето отношение и позиция над 400 дни.

Пак преди американския доклад, а именно през изминалата година, гражданското общество в България изрази по един категоричен начин нетърпимостта си към бруталната корупция във всички нива на държавното управление. Вчерашният американски доклад дипломатично посочва корупцията по най-високите етажи на властта и ролята на прокуратурата в покровителстването на тази корупция. Но тези чудовищни зависимости ги посочи по-рано самото българско гражданско общество.

Нима забравихме, че над 200 дни хиляди български граждани в десетки градове у нас, а и в чужбина искаха оставката на главния прокурор и на онзи настоящ политически лидер?

Затова американските санкции не са друго, освен подкрепа към това, което вече изрази българското гражданско общество. Те са протегната приятелска ръка от наш партньор.

Въпреки това съм уверен, че дневният ред в България не се пише от докладите на нашите лоялни партньори, а от желанията и волята на българските граждани. И така ще бъде за в бъдеще.

Не санкциите на САЩ ще променят страната ни, а събудилото се гражданско общество", написа днес Слави Трифонов във Фейсбук..

Виж коментарите (10)

Още по темата (64):
12.06.2023 Горанов: Не съм горд, че съм в "Магнитски", но мисля, че американските власти са подведени
18.02.2023 Томислав Дончев: Лидерът на ГЕРБ знаеше, че Владислав Горанов ще е в списъка "Магнитски"
15.02.2023 Доц. Милен Любенов: Редица държавни органи бяха превърнати в бухалки
12.02.2023 Какво представляват санкциите по закона "Магнитски"
12.02.2023 Овчаров, който бе санкциониран по "Магнитски": Нямам фирми, издържам се от пенсията си
12.02.2023 Рашидов за "Магнитски": Аман от помощта на Великите сили! Защо не покажат грешките на едни грантаджии от "Америка за България"?
Още новини от Национални новини:
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...
По празниците на АМ "Хемус": До 3 май ще е двупосочно движението ...
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).