След атаките от прокуратурата във Варна, “Възраждане" тръгна да сваля правителството

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (21)
13:38 / 14.05.2020
5240
След като прокуратурата във Варна се самосезира по репортажи на Нова тв за длъжностно присвояване в особено големи размери, днес партия "Възраждане" тръгна да сваля за пореден път правителството. 

Огромен протест е организиран пред Народното събрание. От партия “Възраждане" поискаха за пореден път оставката на правителството, а по време на демонстрацията се стигна и до сблъсъци с полицията. Вече има един арестуван.

На жълтите павета са се събрали стотици хора. Според тях кабинетът е некомпетентен, а информацията, която се дава в условията на кризата е разнопосочна и объркваща.

Не се очаква движение на протестиращите по улиците на София и респективно затрудняване на трафика. Разрешението на протестиращите е само за пространството пред парламента. В района има и засилено полицейско присъствие.

Както Varna24.bg съобщи, досъдебно производство за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, образува Окръжната прокуратура във Варна по повод излъчени два репортажа от разследване на Нова телевизия. В тях се изнасят данни за престъпление по член 203 от Наказателния кодекс, което е законен повод за образуване на досъдебното производство, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.  

Разследването трябва да установи  дали длъжностно лице от ръководните органи на партия "Възраждане“ е присвоило партийна субсидия в размер на 1 млн. лева, връчени му като държавни средства, предназначени за функционирането на партията.

Ще бъдат проверени изнесените в разследването на Нова телевизия факти по придобиването на имоти от лице от ръководството и свързани с него лица, както и движението по партийните сметки на ПП "Възраждане“ – постъпления и преводи към други сметки.

Виж коментарите (21)
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...
Meteo Balkans: Идват нови валежи. Има риск от наводнения, това мо...
От кои вируси трябва да се пазим тази пролет
Рибарите по морето са много притеснени
Д-р Аспарух Илиев от Берн: Спрете с целуването на бебето и струпв...
Студентски стол в голям наш град стана хит: Предлага салата за 1,...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).