След гонка с полицията и катастрофа: Задържаха мъж, превозващ мигранти 

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:07 / 17.08.2022
861
Задържаха мъж, превозващ мигранти след произшествие в Харманли, съобщиха от полицията. На 16 август при обход по улица "Иван Вазов“, униформени са забелязали автомобил, шофиран от мъж с хуманитарен статут с адрес в София, който преди 2 дни е бил хванат да шофира автомобил без да притежава свидетелство за правоуправление и с 2 грама наркотик. 

Служителите му подали звуков и светлинен сигнал, но той се е опитал да осуети проверката като е увеличил скоростта. Последван е от екипа, но по улица "Съборна“ автомобилът му е поднесъл и се е ударил в тротоара, качвайки се на него. Давайки на заден ход, за да потегли отново, е ударил спрелият зад него служебен автомобил в задната врата и преден калник. След това шофьорът и  четиримата пътници са се разбягали. Водачът е успял да избяга, но по-късно е е задържан.

Мигрантите, самоопределящи се за сирийци са без документи за самоличност и са заловени на място. Те са настанени в СДВНЧ-Любимец. При справка се установило, че регистрационните табели на колата са издадени за друго моторно превозно средство. Часове по-късно, служители от управлението са проверили хотелски комплекс в близост до града. В една от стаите, наета от 24-годишен софиянец са намерени двама мъже и две жени, също без документи за самоличност. По техни данни са от Тунис. 

Приведени са в Дома за временно настаняване в Любимец, а наемателят на стаята е арестуван за 24 часа. Проверките на служителите в комплекса продължили по неотложност и в друга хотелска стая. Тя се е обитавала от 36-годишен сириец с адрес в Харманли. На различни са открити 19 грама суха зелена листна маса под формата на съцветия, 10 грама бяло прахообразно вещество и 2 стъклени лули с отложено по тях кристалообразно вещество - 2 грама. Последвало е задържането му до 24 часа.

Виж коментарите (1)

Още по темата (22):
31.10.2022 Шофьорът на автомобила, пълен с мигранти, предизвикал тапата на АМ "Тракия", не е спрял на стоп палка
23.09.2022 Председателят на ОС в Свиленград: Не се вижда натиск от мигранти, но да почистят храстите по пътя, за да ги виждаме
17.09.2022 Заловиха нелегални мигранти бяха заловени
03.09.2022 Министър Демерджиев има съмнения за служители на МВР, помагали на каналджии по границите
01.09.2022 Загиналият шофьор на претъпкания с мигранти микробус в Унгария е българин
01.09.2022 Арестуваха мъж, укривал мигранти в България
Още новини от Национални новини:
Д-р Миндов предупреди: Почва като обикновена вирусна инфекция
Борисов попита защо правителството на Кирил Петков, с пълно мнози...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор, се е барикадира...
Лоши новини за любителите на лова
Вижте какво време ни очаква до края на седмицата
България има нов милионер от тотото


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).